reklama
catherinka pisze:Kasianka, właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy nie poprosić pediatry o coś silniejszego na brzuszek, my dajemy małemu Infacol i przez około 2 tygodnie potym, jak zaczęliśmy to robić - było widać wyraźną poprawę, tj. mały był spokojny, spał w dzień... a od dwóch dni znowu coś nie tak... Może to ta pogoda tak wpływa? : Myślałam też, że to może zaparcia, bo wczoraj przez trzy zmiany pieluszki nie było kupki tylko samo siku, ale w końcu kupkę zrobił i to taką bardzo porządną, zresztą mi o dziwo właśnie od dwoch dni kupkę robi się w miarę dobrze w końcu, ale może coś zjadłam co mi pomogło, a małemu zaszkodziło....kto wie... potem niby kupki były, ale malutkie, a w ostatniej pieluszce była...zielona...choć od dawna zielonych już nie było, więc może to faktycznie coś z brzuszkiem... Wiesz i chyba jutro mimo tej zimnicy też wyjdę na spacer, przynajmniej wtedy będę mieć chwilkę spokoju i Filip zresztą też - oby!
Co do "zezowania" - Filip na początku, przez jakieś trzy tyogdnie notorycznie zezował,a ostatnio już dwano u niego tego nie zauważyłam.
Catherinko my też mieliśmy straszny problem z zasypianiem i płaczami i okazało się , że małego męczą kolki mimo iż robił kilka razy dziennie kupki i prykał jak oszlały, pediatra powiedziała, że kolki mogą męczyć maluszka nawet kiedy są reguralne wypróżnienia
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
O to dzięki Fionka za info, może powinnam spróbować czegoś innego, silniejszego. Może ten espumisan dla maluszków (nie pamiętam jak dokładnie się nazywa) Esputicon? : Tylko zastanawiam się, czy skonsultować to z pediatrą czy myślicie, że mogę podać sama?
K
kasiula matula
Gość
ja mysle ze jesli zastopsujesz sie do zalecen ilosci podawania na ulotce to ok
mi w sumie polecila espumisan akle herbatke plantex czy cos takiego podawalam sama
juz przy jedzeniu mowilismy i instynkcie mysle ze nie zaszkodzi
mi w sumie polecila espumisan akle herbatke plantex czy cos takiego podawalam sama
juz przy jedzeniu mowilismy i instynkcie mysle ze nie zaszkodzi
catherinka pisze:O to dzięki Fionka za info, może powinnam spróbować czegoś innego, silniejszego. Może ten espumisan dla maluszków (nie pamiętam jak dokładnie się nazywa) Esputicon? : Tylko zastanawiam się, czy skonsultować to z pediatrą czy myślicie, że mogę podać sama?
esputicon jest silniejszy od espumisanu i możesz go podawać sama w ilości określonej na ulotce, u nas się sprawdził ale po konsultacji z pediatrą mamy dawkę podwójną
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Oki, chyba spróbuję.
izka-mummy-to-be
szczęśliwa
A ja juz myslalam ze kolki odeszly na dobre, ale niestety po dzisiejszej nocy sie przekonalam ze jadnak nie Podawalam malemu Sab Simplex i bylo juz prawie dobrze, ale mi sie skonczyl, zamowilam u jednej z kobiet co sie reklamuje na necie, ale nie jestem zadowolona, porownujac z tym co wyslala mi ciotka z Niemiec a tym zakupionym w Polsce (przez neta) widze duza roznice w konsystencji, a niamowicie ten od ciotki byl znacznie gesciejszy i boje sie czy ten drugi nie jest jakosc rozcienczany (wiecie dla kasy rozne rzeczy ludzie robia) kupilam wiec Espumisan ale jakos nie dziala, moze i ja bede musiala sprobowac Esputiconu
pytia
Fanka BB :)
fionka pisze:catherinka pisze:O to dzięki Fionka za info, może powinnam spróbować czegoś innego, silniejszego. Może ten espumisan dla maluszków (nie pamiętam jak dokładnie się nazywa) Esputicon? : Tylko zastanawiam się, czy skonsultować to z pediatrą czy myślicie, że mogę podać sama?
esputicon jest silniejszy od espumisanu i możesz go podawać sama w ilości określonej na ulotce, u nas się sprawdził ale po konsultacji z pediatrą mamy dawkę podwójną
Mnie się wydaje, że jest odwrotnie, tzn. esputicon jest słabszy, bo można go już podawać od pierwszego tygodnia życia, a espumisan od trzeciego. Tak przynajmniej twierdziła moja położna. Ale i jeden i drugi można oczywiście podawać bez recepty.
Catherinka, jeśli to nie pomoże, to spróbuj Sab Simplex lub Lefax, u nas oba pomagają.
reklama
benita_29
Marcowa mama 2006
Izka,bo Espumisan trzeba podawac regularnie a nie tylko wtedy kiedy jest kolka albo bole brzuszka.Ja tez na poczatku podawalam raz na jakis czas i nie dzialalo,ale potem zaczelam wedlug ulotki i zaczelo dzialac po 3-4 dniach dopiero.izka-mummy-to-be pisze:A ja juz myslalam ze kolki odeszly na dobre, ale niestety po dzisiejszej nocy sie przekonalam ze jadnak nie Podawalam malemu Sab Simplex i bylo juz prawie dobrze, ale mi sie skonczyl, zamowilam u jednej z kobiet co sie reklamuje na necie, ale nie jestem zadowolona, porownujac z tym co wyslala mi ciotka z Niemiec a tym zakupionym w Polsce (przez neta) widze duza roznice w konsystencji, a niamowicie ten od ciotki byl znacznie gesciejszy i boje sie czy ten drugi nie jest jakosc rozcienczany (wiecie dla kasy rozne rzeczy ludzie robia) kupilam wiec Espumisan ale jakos nie dziala, moze i ja bede musiala sprobowac Esputiconu
Podziel się: