reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

pytanie do Mam dziewczynek:
jak dbacie o higienę intymną swoich małych dziewczynek? chodzi mi o to jak je myjecie, czy w głębi warg sromowych też myjecie??
mi położna mówiła, żebym myła tylko z zewnątrz, ale w zagłębieniu warg zbiera się wydzielinki dużo, zresztą same wiecie ;)
ja co 2 dni wymywam wszystkie zakamarki dokładnie, mam nadzieję, że dobrze robię... zdałam się na swoją intuicję

reklama
Osinka, gdzies czytalam ze przesadne mycie w glebi warg tylko szkodzi, wiec tego unikam, tylko jak zauwaze co jakis czas wiecej wydzielinki to ja delikatnie z wierzchu zbieram. Mam nadzieje, ze dobrze robie.

Aniam pisze:
Ale wez pod uwage ze ze mnie tez zaden specjalista. Moze by sie kogos fachowego spytac ???

zapytam pediatry, podejdę na spacerze do przychodni albo zadzwonię do znajomej położnej
i jeszcze poszperam w internecie, ale to już jutro

osinka i koniecznie napisz co wyszperałaś. Ja staram się myć dokładnie Patrycję, zostaje tam sudocrem i zawsze staram się go pozbyć, ale może źle robię? :(

ja staram sie za bardzo tam nie naruszac bo tak radziła lekarka tylko co do sudocremu i np kupki to radziła zeby dobrze wszystko wyczyscic
jesli chodzi jednk i wydzieliny z ogrganizmu to radzila zeby tego nie ruszac bo to naturalne dobre bakrerie

ale jak dowiesz sie czegos to daj znac

reklama
powiem tak przy górze bardziej wszystkie brudki mlozna wymywać chodzi o wrazliwosc okolicy niższej (dziórki tzw. ;) )
ze tam sa te naturalne bakterie ktorych dobrze jest nie naruszac jesli nie ma takiej potrzby

Do góry