reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

koga ja byłąm na ważeniu po raz pierwszy jakKamil skończył miesiąc i było to z mojej inicjatywy bo mało przybierał. Potem byłam po 6 tygodniach następna wizyta to było usg bioderek a na kolejne ważenie i szczepienie idziemy dopiero20 czerwcaale ważemałego raz na tydzień na swojej wadze. Do niej trzeba dodać 200 g i jest jak w przychodni :).

reklama
Aniam pisze:
Kasiula- usg bioderek chyba tak czy inaczej trzeba zrobic.

Aqua - ja mam te chuste z allegro Baby Bag i jestem nia zachwycona- w niej mala od razu sie uspokaja i praktycznie natychmiast zasypia. W niej spokojnie moge ja zostawic z mezem :) Bo inaczej tylko ze mna potrafi zasnac albo w wozku na spacerze. Wcale nie trzeba w niej non stop chodzic- my czesto w niej siedzimy, przynajmniej ma sie wtedy obie rece wolne i np. mozna cos zjesc :) Ja nawet sciele lozko noszac Ole w tej torbie :)
Ola jak jest w torbie budzi sie tylko jak jest bardzo glodna. *aha- tylko jak sie wklada malucha do torby lepiej go lzej ubrac, bo w srodku jest cieplo i jak przesadzimy z ubraniem to sie dziecko spoci. Za to bez obaw mozna w tej torbie wychodzic na dwor- wiatr malucha nie przewieje, nie potrzeba kocyka.

Aniam- to chyba zdecyduje się na tą chuste bo ręce wieczorami mi odpadają.

A co do usg - moim zdaniem nigdy nie zaszkodzi zrobić. Ja poszłam z małym o ortopedy z własnej inicjatywy, pediatrzy stwierdzili, że z bioderkami jest ok i nawet nie dostałam skierowania.
Dla świętego spokoju wziełam Kubę i poszła.Okazało się,że jest wada. Narazie mamy pieluszkować i w dzien dziecka idziemy na usg. A gdybym nie poszła to co wtedy czy, któraś z lekarek wziełaby na siebie odpowiedzialnośc ,że dziecko ma problemy z nóżkami.

A co do lekarzy to wczoraj robiłam kolejne podejśćie do szczepienia , chyba dziewiate - i co i nic. Lekarka stwierdziła,że wszystko jest już dobrze ale tak na wszelki wypadek mam mu zrobić jeszcze raz badania.
Jeszcze raz mają kuć dziecko w głowe, chyba ja porąbało, zmieniam przychodnie.
Tak wogóle to kazała mi na siłe dokarmiać dziecko sztucznym pomimo, ze ładani przybiera. Stwierdziła, że będe miała straszny problem jak Kuba skończy 6 miesięcy bo nie będe miała go czym karmić. Oprócz tych mądrych wywodów kazała nam przejść przez część dla dzieci chorych bo nie chciało się jej dupy ruszyć i otworzyć drzwi z drugiej strony.

I jak tu nie stracić cierpliwości i mieć zaufanie do lekarzy

Aqua, podzielam zdanie Mokkate. A czemuż to masz mieć problem z karmieniem jak mały będzie miał 6 miesięcy????
Już sobie wyobrażam sobie siebie, pewnie wyszłabym stamtąd trzaskając drzwiami - niestety jestem bardzo mało cierpliwa. Tylko dla Filipka mam jej ocean :)

Koga, Filip był na razie ważony dwa razy. Kolejną wizytę=szczepienie mamy 21 czerwca, ale chyba skoczę wcześniej zważyć małego (wybieram się już od tygodnia...) , bo chciałabym się upewnić, że dobrze przybiera, tymbardziej, że mam przychodnię po drodze na spacer.

My dziś byliśmy na usg bioderek, bo miał podejrzenie o dysplazję, ale jest wszystko ok, lekarka powiedziała, że chętnie nas jeszcze raz zobaczy, ale z następnym maleństwem :) Bardzo miła babka (dla osób z Krakowa polecam: Diaggamed, ul. Wiślna 9, dr Cyrul, koszt 40 zł). I okazało sie, że jej wnuk to też Filip :D

przyznam sie szczerze, że zaczynam się trochę martwić o Krzymka - zauważyłam, że wygina stopy w łuk - wcześniej tak nie robił :( - jutro usg

aqua1-23 pisze:
Tak wogóle to kazała mi na siłe dokarmiać dziecko sztucznym pomimo, ze ładani przybiera. Stwierdziła, że będe miała straszny problem jak Kuba skończy 6 miesięcy bo nie będe miała go czym karmić.
Aqua,no miala racje,bo jak Ci kaze dokarmiac zamiast karmic piersia,to w 6 miesiacu napewno bys miala problemy z laktacja.Co za baba!!!!!!!Naprawde juz najwyzsza pora na zmiane pediatry!!!!

kaśka76 pisze:
Iwosz to dobrze. u nas naczyniak stale rośnie.
Kaska,u Majka ma na glowce dwa naczyniaczki i od urodzenia bardzo sie powiekszyly,ale z tym ponoc tak jest.A co Wam lekarz powiedzial?Bo nasz powiedzial ze jezeli nas to bardzo krepuje to nas wysle do instytutu matki i dziecka do chirurga ,ale jezeli mamy troche cierpliwosci to niech poczekamy -twierdzi ze do konca pierwszego roku znikna.Mowi ze czasami potrafia sie wchlonac w dwoch tygodni...

Ja mam innego pediatre tylko chodze do niej prywatnie. Ona niestety nie pracuje w przychdni tylko w szpitalu . Problem mam z lekarką w przychodni ona tak cuduje. Tamta nie może mi dziecka zaszczepić. Ale w tym tygodniu zmieniam przychodnie bo to przechodzi ludzkie pojęcie co ona wymysla .Dzięki tamtej lekarce karmię Kube piersia i jestem jej za to bardzo wdzięczna.

reklama
Do góry