reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Ja tez myje to miejsce,bo uwazam ze naslojony sudokrem i wydzieliny musze wyczyscic.Poza tym Majka czasami sie skupka tak ze sie zbiera kupka az z przodu ::) .Tez na poczatku sie zastanawialam czy myc tam ale nie moglam tego zostawic-myje tak samo-zwykla przegotowana woda i patyczkiem do uszu,a pod czas kapieli delikatnie reka.

mi tez lekarz polecil przemywac wacikiem namoczonym w przegotowanej wodzie i to za kazdym razem jak tylko dostanie sie kupka a jak nie to raz dziennie .
nie powinno sie czyscic tych okolic gotowymi chusteczkami /np pampers/ jak nie ma takiej potrzeby

Dziewczyny często piszecie, że używacie sudokremu, napiszcie czy jest dobry i czy leczy odparzenia, bo moja Natka ma wyjątkowo wrażliwą pupę i wystarczy, że zaraz po kupie jej nie przebiorę i ma odparzenia. Ja używam kremu NIVEA BABY, ale szczerze mówiąc nie pomaga jej. Doradźcie coś.....

Patrycja nie miała odparzeń, ale używam zawsze przy zmianie pieluchy: sudocremu lub linomagu lub nivei i najlepszy dla mnie jest linomag (do codzienniej pielęgnacji) a jak coś się dzieje to sudocrem :laugh:

Aniam pisze:
iwosz, opisz dokladniej o co chodzi z tymi stopami w luk, ok ?

paluszki podwija pod siebie...hm...trudno to opisać - tak układa stopę,że przypomina łuk; nie wiem - może jest to związane z tym zwiększonym napięciem mięśniowym...?jutro idziemy na szczepienie i zapytam dokładnie; aha - dzisiejsze usg główki jest ok

postaram się przenieść jutrzejsze szczepienie na przyszły tydzień, bo dziś Krzymkiem zajmował się mój brat, który jak okazało się wieczorem jest trochę chory - wolałabym poczekać aby upewnić się czy u Krzymka wszystko ok

Paula27 pisze:
Dziewczyny często piszecie, że używacie sudokremu, napiszcie czy jest dobry i czy leczy odparzenia, bo moja Natka ma wyjątkowo wrażliwą pupę i wystarczy, że zaraz po kupie jej nie przebiorę i ma odparzenia. Ja używam kremu NIVEA BABY, ale szczerze mówiąc nie pomaga jej. Doradźcie coś.....

Paula, ja używam tylko Sudocremu, zawsze przy zmianie pieluszki najlpierw wycieram pupcię chusteczkami (używam akurat Nivea Baby), a potem smaruję Sudocremem, jak dla mnie jest super, ma fajną konsystencję, bardzo fajnie się rozprowadza, jest bardzo wydajny i jak dotąd Filip tylko raz miał odparzoną pupkę, jak przez noc zbyt długo leżał w kupce...a wyrodni rodzice spali w najlepsze ;) Odparzenie znikło po dwpoch dniach, podczas których smarowałam pupcię grubszą warstwą.

My używamy oliwki Bubchen przy każdym przewijaniu, a jak cos nam się troszkę zaczerwieni to Sudokrem.
Odparzeń nie było.. ;D

reklama
a ja ostatnio zauwazyłam, że Karola ma odparzenie na szyi w fałdce! Uczulam Was na to, bo wrzask jest niesamowity, jak próbuję jej to myć i smarować linomagiem w płynie.

I mamy problem z katarkiem, nie przechodzi :( Sama już nie wiem co mam robć z nią :(

Do góry