reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

My używamy TT i zero problemów, musze tylko zmienic smoczek do nich bo ciągle mamy ten pierwszy od 0-3:-pTez chce sie zaopatrzyc w ta z Nuka na wieczorne kaszki, które mam zamiar niedługo wprowadzic. A jak mały skonczy 5 m-cy to marcheweczkę.

reklama
A ja z innej beczki.
Jakie owoce można podać teraz naszym maluszkom oprócz jabłuszka?
zuziunia ty dodajesz masło do jedzenia? a jakie?
Ja nic nie dodawałam jeszcze do warzywek.
A dynie tak po prostu ugotowałam na wodzie i zmiksowałam. Bardzo małemu smakowała.

Marys ja dawałam już jabłka z jagodami i jabłka z dziką różą i smakowały oba (ale mojemu jak na razie wszystko smakuje hi hi), a mam jeszcze jabłka z winogronami i jabłka-maliny-jagody, ale jeszcze nie próbowalismy.

Mój Alex je praktycznie wszystkie słoiczki dozwolone od 4 mies. jest wszystkożerny, i chętny do jedzenia, najbardziej lubi dania z ziemniakami a z owoców banany i morele.
Niedługo skończy 5 miesięcy i zastanawiam się czy nie podać Mu już słoiczka z mięskiem bo dostałam paczkę z Hippa a tam obiadek z cielęcinką od 5 mies.

Ja dla Marcelka podałam jabłko z jagodami i z bananem i pcha. Tez dawałam mu brzoskwinie z słoiczka. Ale ja teraz już nie daje mu słoiczków :)confused::confused:) Nie wiem co mnie naszło. I tak się zastanawiam co z tych świeżych teraz dostępnych owoców można mu jeszcze podać. A maliny można ? Taki oczywiście przez sitko przetarte bez pestek??

Ja wczoraj ugotowałam dla Zuzi zupkę jarzynowa ( marchewka seler ziemniak pietruszka i trochę oliwy z oliwek ) i jak poprzednie zupki jadła ale wypluwała tez to ta zjadła z apetytem i bez plucia:-D Zupka była o wiele słodsza niż ta ze słoiczka bo marchewki były bardzo słodkie :-)

reklama
A ja na inny temat...
Czy wasze maluchy wymiotują czasem od wsadzania paluszków?
Moj mi od jakis dwóch tyg. strasznie ulewa, ale tak nawet po godzinie, półtora po szamanku i teraz nie wiem czy to od pchania palców czy to jakas dolegliwosc:confused:

Do góry