reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
Filipek w czwartek miał szczepienie (3) i od wczoraj wieczorem gorączkuje ( 38,6) dałam mu paracetamol rano bo dalej miał gorączkę i spadła mu do 37,5. Ale teraz znow jest tak gorący, że szok.

Jak myślicie , czy to gorączzka po szczepionce i jak długo taka goraczka może się utrzymywać i kiedy jak coś walić do lekarza!!!! :confused::confused::confused:

Spróbuj obniżyć temperaturę w naturalny sposób - do wanny z wodą o temperaturze dziecka (ważne nie niższej) wsadz małego. Potrzymaj Filipka w tej wodzie az zrobi sie chłodniejsza, wówczas i mały będzie miał niższą temp. Ja tak robiłam przy dzieciakach gdy lek był podany a temp nadal wysoka. To stary indiański sposób :tak::tak: (i nie żartuję).
Drugi sposób - podaj lek z innej grupy. Dawałaś paracetamol - daj teraz ibufen. Albo czopek homeopatyczny.

Temperatura po szczepieniu może byc podwyższona - zwłaszcza jak nie ma innych objawów. Ale najważniejsze - czytaj uloptkę od szczepionki, tam napisano jakie są efekty uboczne i do ilu dni moga się utrzymywać. Najczęściej to 3 dni.

Ja do lekarza poszłabym na trzeci dzień - jeśli nie byłoby poprawy.
Ale będzie dobrze zobaczysz :tak:

skunkanka to która pierwsza próbuje z NUKami? ;-) ale mamy dzieciaki-dziwaki :-p
my do tej pory próbowalismy butelek avent i lovi (różne przepływy smoków)

aha powodzenia w walce z gorączka :tak:

Filipek w czwartek miał szczepienie (3) i od wczoraj wieczorem gorączkuje ( 38,6) dałam mu paracetamol rano bo dalej miał gorączkę i spadła mu do 37,5. Ale teraz znow jest tak gorący, że szok.

Jak myślicie , czy to gorączzka po szczepionce i jak długo taka goraczka może się utrzymywać i kiedy jak coś walić do lekarza!!!!
Spróbuj sposobu co opisała Patewka. U nas też on skutkował. I pamiętaj ze gdy gorączka rośnie to trzeba dziecko otulać na ciepło, ale gdy się ustabilizuje to trzeba rozkryć maluszka( zostawić tylko w śpioszkach bądź pajacu, lekko przykrytego) i pozwolić by się sam troszkę ochładzał.
Ja bym pojechała do lekarza jak by gorączka była większa niż 39,5C i jak zobaczysz jakieś inne objawy drgawki, biegunkę, mocna senność bądź osłabienie itp.

skunkanka to która pierwsza próbuje z NUKami? ;-) ale mamy dzieciaki-dziwaki :-p
my do tej pory próbowalismy butelek avent i lovi (różne przepływy smoków)

aha powodzenia w walce z gorączka :tak:
Hehe ta, która pierwsza kupi:-p zaraz poszukam na allegro... my juz mamy na koncie: avent, lovi, tommy tippy, dyduś, nuby i dr Brown's....oczywiście z różnymi smoczkami:-p

Aha trzymam kciuki za spadek temp!

Patewka super, że wszystko ok
Aha zrób jak radzi Patweka z kąpielą, my tak przy chrześniaku robiliśmy i temp malała
skunkanka no niezły masz butelkowy dobytek :) oby nuk podpasował młodemu

A ja mam problem z piciem... Gdyż moja królewna nie chce ani wody, ani herbatki z kopru, ani ułatwiającej trawienie, na soki też się krzywi (marchewkowy i marchew z jabłkiem)... Ehh Karmie ja bebikiem, a w nocy jak się budzi to cyc, ale te picie, nie wiem co mam jej już dawać... Poradzcie coś...

pytanie i odpowiedz na cito plis---jak rosna zeby???czy jakos stopniowo ze np we wtorek bol i placz a potem znow to samo dopiero w sobote????
czy jak juz sie zacznie to abba fatima i trwa przez miesiac non stop???

reklama
Hehe ta, która pierwsza kupi:-p zaraz poszukam na allegro... my juz mamy na koncie: avent, lovi, tommy tippy, dyduś, nuby i dr Brown's....oczywiście z różnymi smoczkami:-p

Aha trzymam kciuki za spadek temp!
U nas butelki medela a smoczki ostatnie które wymieniłaś, czyli dr Brown's sprawdzają się bez zarzutu.
Aha - ja również szybkiego powrotu do formy Filipkowi życzę!

Do góry