reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
Filipek w czwartek miał szczepienie (3) i od wczoraj wieczorem gorączkuje ( 38,6) dałam mu paracetamol rano bo dalej miał gorączkę i spadła mu do 37,5. Ale teraz znow jest tak gorący, że szok.

Jak myślicie , czy to gorączzka po szczepionce i jak długo taka goraczka może się utrzymywać i kiedy jak coś walić do lekarza!!!! :confused::confused::confused:

Spróbuj obniżyć temperaturę w naturalny sposób - do wanny z wodą o temperaturze dziecka (ważne nie niższej) wsadz małego. Potrzymaj Filipka w tej wodzie az zrobi sie chłodniejsza, wówczas i mały będzie miał niższą temp. Ja tak robiłam przy dzieciakach gdy lek był podany a temp nadal wysoka. To stary indiański sposób :tak::tak: (i nie żartuję).
Drugi sposób - podaj lek z innej grupy. Dawałaś paracetamol - daj teraz ibufen. Albo czopek homeopatyczny.

Temperatura po szczepieniu może byc podwyższona - zwłaszcza jak nie ma innych objawów. Ale najważniejsze - czytaj uloptkę od szczepionki, tam napisano jakie są efekty uboczne i do ilu dni moga się utrzymywać. Najczęściej to 3 dni.

Ja do lekarza poszłabym na trzeci dzień - jeśli nie byłoby poprawy.
Ale będzie dobrze zobaczysz :tak:

skunkanka to która pierwsza próbuje z NUKami? ;-) ale mamy dzieciaki-dziwaki :-p
my do tej pory próbowalismy butelek avent i lovi (różne przepływy smoków)

aha powodzenia w walce z gorączka :tak:

Filipek w czwartek miał szczepienie (3) i od wczoraj wieczorem gorączkuje ( 38,6) dałam mu paracetamol rano bo dalej miał gorączkę i spadła mu do 37,5. Ale teraz znow jest tak gorący, że szok.

Jak myślicie , czy to gorączzka po szczepionce i jak długo taka goraczka może się utrzymywać i kiedy jak coś walić do lekarza!!!!
Spróbuj sposobu co opisała Patewka. U nas też on skutkował. I pamiętaj ze gdy gorączka rośnie to trzeba dziecko otulać na ciepło, ale gdy się ustabilizuje to trzeba rozkryć maluszka( zostawić tylko w śpioszkach bądź pajacu, lekko przykrytego) i pozwolić by się sam troszkę ochładzał.
Ja bym pojechała do lekarza jak by gorączka była większa niż 39,5C i jak zobaczysz jakieś inne objawy drgawki, biegunkę, mocna senność bądź osłabienie itp.

skunkanka to która pierwsza próbuje z NUKami? ;-) ale mamy dzieciaki-dziwaki :-p
my do tej pory próbowalismy butelek avent i lovi (różne przepływy smoków)

aha powodzenia w walce z gorączka :tak:
Hehe ta, która pierwsza kupi:-p zaraz poszukam na allegro... my juz mamy na koncie: avent, lovi, tommy tippy, dyduś, nuby i dr Brown's....oczywiście z różnymi smoczkami:-p

Aha trzymam kciuki za spadek temp!

Patewka super, że wszystko ok
Aha zrób jak radzi Patweka z kąpielą, my tak przy chrześniaku robiliśmy i temp malała
skunkanka no niezły masz butelkowy dobytek :) oby nuk podpasował młodemu

A ja mam problem z piciem... Gdyż moja królewna nie chce ani wody, ani herbatki z kopru, ani ułatwiającej trawienie, na soki też się krzywi (marchewkowy i marchew z jabłkiem)... Ehh Karmie ja bebikiem, a w nocy jak się budzi to cyc, ale te picie, nie wiem co mam jej już dawać... Poradzcie coś...

pytanie i odpowiedz na cito plis---jak rosna zeby???czy jakos stopniowo ze np we wtorek bol i placz a potem znow to samo dopiero w sobote????
czy jak juz sie zacznie to abba fatima i trwa przez miesiac non stop???

reklama
Hehe ta, która pierwsza kupi:-p zaraz poszukam na allegro... my juz mamy na koncie: avent, lovi, tommy tippy, dyduś, nuby i dr Brown's....oczywiście z różnymi smoczkami:-p

Aha trzymam kciuki za spadek temp!
U nas butelki medela a smoczki ostatnie które wymieniłaś, czyli dr Brown's sprawdzają się bez zarzutu.
Aha - ja również szybkiego powrotu do formy Filipkowi życzę!

Do góry