reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

moj mlody tez zasmarkany tylko ze u nas to spowodowane zasuchym powietrzem, mimo iz nawilzacz chodzi i ja i mlody rano z katarem wstajemy, za kilka dni mam nadzieje ze przejdzie:)

reklama
a ja we wskazaniach przy wypisie ze szpitala dostałam witaminę K od 8 dnia (czyli od dzis), zobaczymy, jak pójdzie karmienie tym małego. A poza tym ze względu na "szerokie szwy czaszkowe" po wizycie w 3 tyg. będę Jaśkowi dawać wit. D. I to mimo tego, że sama łykam witaminy dla siebie.

dziewczyny powiedzcie mi tak lapotologicznie---kiedy mozna mowic o biegunce???moj synio czasem zrobi taka kupe ze rak nie starcza zeby to wszystko ogarnac:szok: ale np raz dziennie
czy takie luzne kupki sa sygnalem ze cos nie jest tak?(drugi raz mu sie to zdarzylo po calym dniu nierobienia)

Hej,Blubell,u takich maluchów to nie wiem.Bo u starszych biegunka to więcej niż 5 kup dziennie i rzadkich.
Moja karmiona piersią to robi po 15.
Jak syn był taki malutki i go rota wirus dopadł,to miał sraczkę,to leciało z niego tak,że nie nadążyłam nawet przebierać.Non stop po prostu.
Także myślę,że nie masz co się martwić.

no to u mnie jest tak samo :-)
największy ubaw mam, jak ledwo zdążę podłożyć Jaśkowi nowego pampersiaka, a on sruuu, nowe cudo :-D:-D:-D
położna mówiła, ze w normie u maluchów tak do miesiąca- półtora jest i 10, i 1 kupa dziennie, byleby były luźne i miały - jak to określiła - kolor sezamków :eek:

no to u mnie jest tak samo :-)
największy ubaw mam, jak ledwo zdążę podłożyć Jaśkowi nowego pampersiaka, a on sruuu, nowe cudo :-D:-D:-D
położna mówiła, ze w normie u maluchów tak do miesiąca- półtora jest i 10, i 1 kupa dziennie, byleby były luźne i miały - jak to określiła - kolor sezamków :eek:

Też to uwielbiam ;-) pięknie przewinę młodego, nasmaruję dupkę, a tu z odstrzału torpeda leci, i jeszcze poprawi sikami, to wtedy nie tylko on ale i ja do przebrania:zawstydzona/y::-D:tak: A jaki ma ubaw przy tym, jakby się umiał śmiać to na pewno to by była ta chwila :tak:
A najzabawniejsze jest to że zawsze czekam- myślałam wystarczająco długo aż cała kupa poleci, chyba z pół godziny po jedzeniu, no ale on zawsze ma coś w zanadrzu dla mamusi. :-D:-D

Wczoraj musiałam podać Konstancji bebiko bo mnie objadła do dna i po 6godzinach zielona kupa ze śluzem,a dziś nowe krostki(porażka).Rano bolał ją brzuszek i tak biedna stękała i stękała i nic,więc zmieniłam zasiusianego pampersa na świeżego bo przyjemniej się robi kupkę w czystego( u nas tak jest),odświeżyłam pupkę po nocy wysmarowałam elegancko i zawinęłam.Na efekt czekałam 5minut:-D:-D,co prawda ze śluzem ale i tak ładniejsza niż wczoraj...

reklama
o biegunce można mówic jak jest ok 10 takich kup

moja tez ma luzne

a Gabi ma arcje przy biegunce sie nie nadaża z zmienieniem pieluch i dziecko ma pupe odparzona też wtedy

Do góry