reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

moja niunia dzis dostała strasznie luzne kupki pierwszy objaw strach...że to biegunka
ale okazało sie że to norma jak karmi sie piersia wiec w razie co kobitki bez strachu bo ja mało co nie padłam z strachu
Mnie też nerwówka z tego powodu dopadła. :eek: Julian też robi luźne kupy ale ostatnio tylko 1-2 dziennie. Dostałam radę, że dopóki nie robi 7-8 kup na dobę to nie biegunka. :happy:
Ale to wyglądało jak by mi oddał wszystko co akurat zjadł. Najgorsze, że jak powiem mężowi to on już zacznie panikę siać. no i poważnie zastanawiam się nad odstawieniem tej witaminy ale to chyba po konsultacji z pediatrą dopiero
Nie denerwuj się... :tak: Mój synek ostatnio poteżnie ciągnie i zazwyczaj po jedzeniu mu się ulewa :confused2:, czasem wygląda na dużą ilość ale w rzeczywistości nie jest tego więcej jak 2-3 łyżki stołowe (opinia położnej).

reklama
ja chyba nie będę dawac tej witaminy k opinie bardzo są podzielone

jezeli sie karmi piersia i to ponoc najlepsze mleko dla dziecko to po co je wzbogacac a jest tyle efektów ubocznych ktore mogą wystapic
są tez plusy dawania tej witaminy

w sum,ie mam mętlik

a wy dajecie?

Kurde, dobrze ze Wojtas dostal cala dawke w szpitalu... teraz tylko witaminka D nam zostala, lekarz com mi mowil o jakims zestawie witamin na "c", tylko tak przejeta bylam, ze nie dopytalam, a nie zrozumialam dokladnie, co mowi:zawstydzona/y:

bo wit k zawsze daja jak dziecko sie urodzi
ale co wazne wg norm euro można dawac ja od 2 tyg zycia do 3 miesiąca zapobiega krwawieniom itp i zaleca sie przy karmieniu piersia
bo te modyfikowane mleka juz ponoc ja mają

ja jestem na nie póki co bo mleko matki najlepsze uważam, choc moze faktycznie nie produkuje wszystkiego... czytam teraz na ten temat i juz sama nie wiem co myslec...

ja chyba nie będę dawac tej witaminy k opinie bardzo są podzielone

jezeli sie karmi piersia i to ponoc najlepsze mleko dla dziecko to po co je wzbogacac a jest tyle efektów ubocznych ktore mogą wystapic
są tez plusy dawania tej witaminy

w sum,ie mam mętlik

a wy dajecie?
No właśnie nam pediatra zaleciła podawanie ale mały źle to znosi... w mleku matki faktycznie mało wit K a mieszankach jest dodawane ale co z tego jak Maks ma mi się męczyć jeszcze 2 miesiące?

Ja podaje witaminę K. Została mi przepisana w szpitalu i mam podawać przez miesiąc czasu jeden raz w tygodniu po 0,2ml. I zawsze podaje przed jedzeniem by potem Marcel mógł to zapić mleczkiem.
Jeszcze do tego podaje kompleks witamin ACDE w ilości 1ml i to codziennie, przez pierwszy miesiąc życia.
Do leków mam takie specjalne pipetki i Marcel sam elegancko witaminki z nich wysysa. Nie muszę mu wstrzykiwać czy w jakiś inny sposób wmuszać.

a ja mam inne zmartwienie i prosze o porade!!!!!!!!!!!!!!!!

jak byla u nas polozna to powiedziala ze niebawem na ramionku Alusia zrobi sie strupek po szczepionce na gruzlice ktora dostal pierwszej dobie.Strupka ani widu ani slychu i ja sie boje ze one go po prostu nie zaszczepily omylkowo:-:)-:)-:)-(

co robic???????????????????

Ja podaję K w ampułkach, psikam jedną dziennie od drugiego tygodnia bezpośrednio do buzi, no i podaję D kroplę dziennie. Zauważyłam że K nawet mu wchodzi, i w ogóle się nie krzywi, ale D, to jest masakra, krzywi się, prycha, także zawsze po musi być cyc na przepicie.

reklama
bluebell, a w książeczce masz wpis o szczepionce?
nie martw się na zapas, każdy jest indywidualnym przypadkiem, więc może u Twojego malucha strupek się nie pojawi, u mojego też nie ma, a wpis jest, a o strupku nikt mi nic nie mówił:baffled:

Do góry