reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

Kurka ja swoja ubierałam w body z krótkim rekawem na to pajacyk albo kaftanik na to spiochy i mała ma potówki i lekarka stwierdziła ze ja za ciepło ubieram i jest przegrzana...:wściekła/y: w nocy spi pod polarowym kocykiem...hmm to ja niewiem w samym body mam ją zostawiac??

reklama
Ja na noc preferuje pajacyki, tylko i wyłącznie (nigdy nie ubiaram pod to kaftaników albo body), albo bawełna, albo jak chłodniej w mieszkaniu - frotowe. Jak nie mam czystego pajaca, to ubieram kaftanik i śpioszki.

Od jakiegos czasu tez zakładam sam pajacyk z bawełny do spania a w dzien body z długim rekawem i spiochy a potówki dalej są:wściekła/y:

My z P. zabieramy niedlugo nasza Juleńkę na basen, tu w pobliżu naszego mieszkanka jest taki jeden przeznaczony dla niemowlaczków z opiekunami. JUż wyobrażam sobie jaką frajdę będzie miała nasza córeńka, a i jest to bardzo zdrowa forma zabawy.
pomysł ten podsuneła nam znajoma lekarka- powiedziała, że pływanie pobudza dzieci do rozwoju zarówno fizycznego jak i psychicznego i ma szczególne znaczenie dla takich właśnie brzdąców, gdyż jeszcze niedawno były one przecież w brzuchu pełnym wody i dobrze się czuły w takim środowisku. Zobaczymy:-):-)

My z P. zabieramy niedlugo nasza Juleńkę na basen, tu w pobliżu naszego mieszkanka jest taki jeden przeznaczony dla niemowlaczków z opiekunami. JUż wyobrażam sobie jaką frajdę będzie miała nasza córeńka, a i jest to bardzo zdrowa forma zabawy.
pomysł ten podsuneła nam znajoma lekarka- powiedziała, że pływanie pobudza dzieci do rozwoju zarówno fizycznego jak i psychicznego i ma szczególne znaczenie dla takich właśnie brzdąców, gdyż jeszcze niedawno były one przecież w brzuchu pełnym wody i dobrze się czuły w takim środowisku. Zobaczymy:-):-)
A czy dzidziuś nie musi mieć skończonych 3 miesięcy:confused:

Kasia potówki bo lekarka to widziała i potwierdziła i robią jej sie tylko na głowie twarzy karku i szyi nigdzie wiecej...wiec zadna alergia..pozdrawiam

W domu mamy przyjemny chlod, wiec Sara spi w body z krotkim rekawkiem i w bawelnianym pajacyku, a przykrywam ja kocem ale tylko do wysokosci "pod biustem" :-) Raczki ma chlodne, ale karczek cieply, wiec sie nie przejmuje. Mysle, ze gdyby bylo jej zimno to raczej by nie chciala zasnac.

reklama
Do góry