reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Quchasia a mała ma sine usta kiedy? Bo Adaś nieraz ma jak płacze - wyje. A nóżki też nieraz podryguja, myślałam,że to normalne...ale teraz się stresuje jak mówisz o neurologu...

reklama
Ja byłam z drżeniem.rączek i nóżek na usg główki i u neurologa prywatnie.
To może być z napięcia mięśniowego, jeśli złapiesz za kończyny, a one przestają drżeć. (powinno przejść do 3go miesiąca, już jest sporadycznie u nas) mamy Wit.B6 dawać. Jeśli nie przestają po złapanie to mogą być objawy padaczki.

U nas nie drżą,tylko podryguja raz na jakiś czas, zazwyczaj jak Mały śpi, dziś nie zauważyłam tego. Wczoraj kilka razy. Usg brzuszka i głowy miał robione w szpitalu i wszystko ok było.

To dobrze :). U nas usg tez ok. Jestem przewrazliwiona i jeśli może dziecko coś robi albo czegoś jeszcze nie robi to już czytam czy to nie choroba. Boje się strasznie, panikuje itp itd zwariować można. :(

Quchasia a mała ma sine usta kiedy? Bo Adaś nieraz ma jak płacze - wyje. A nóżki też nieraz podryguja, myślałam,że to normalne...ale teraz się stresuje jak mówisz o neurologu...
Wlasnie roznie jej sinieja.. ona ogolnie ma takie lekko sine na codzirn.. ale glownie przy przebieranii albo jak krzyczy. Drzenie nozek jest normalne na poczatku, ale moja ala ma juz 5 tyg.

Drzenia nozek nie zaobserwowalam ale za to brody. Niby starsza tak mialaptzy jedzeniu a mlody czasem przy placzu i juz sie zastanawiam.

My już po szczepieniu masakra ... Teraz już ok ale Blanka tak płakała, tak jej łezki leciały :-( No serce się kraje. Na szczęście już po wszystkim.
Blanka waży już 4300 i urosła 3 cm :-)

Sliwka szczepienia są okropne. Ją też przezywalam że starszym i znów mnie to czeka :(
Fajnie że masz już pieresze za sobą...

reklama
Do góry