reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Na noc ubieram mu polarkowego pajacyka i przykrywam kołderką ( nawewt jeśłi się odkryje too jest mu ciepło).
Czasami zwykłe bawełniane śpiochy, to wówczas pakuję go w śpiworek, z którego się nie wykopie;-)

reklama
aniay dobrze ze z mala ok co do spania zostaw ja niech poryczy zmeczy sie i padnie ewentualnie wejdz daj je smoczka jesli uzywasz poloz na podusi przykryj i wyjdz i tak do skutku a co do odkrywania sie w nocy to sa takei specjalne spiworki do spania moze to u ciebie sie sprawdzi:tak:

No! polarkowy kombinezonik sie sprawdzi a dzis spala jak susel, tylko jak slyszalam jak probuje oddychac przez zatkany nos i jak sie jej wszystko "gotuje" to mi sie jej zal robilo. Idziemy dzis do lekarza ciekawe co powie.
Tynka te spiworki sa super niestety mam najwiekszy mozliwy rozmiar jaki znalazlam a Oli i tak musi miec w nim podkurczone nogi. Szukam takiego powyzej 12 mca ale wszedzie sa na 74 cm :wściekła/y: Jakbym miala troche zdolnosci to bym pzrzeszyla i przedluzyla ramiaczka ale niestety jestem raczej beztalencie do szycia a poza tym gdzies mi jedyna nitka wsiunkla ><

aniay, to ile twoje dziewczę ma wzrostu?

u nas jest dosyć ciepło. Filip śpi w body z kr rękawem i w bawełnianym pajacyku. czasami body+rampers z krótkim rękawem i z krótkimi nogawkami. pryzkrywam kołderką. czasami sie rozkrywa, czasami nie. dziś np w nocy zastałąm go śpiącego na gładko zasłąnej kołdrze. sam se tą kołdrę zasłał - równiutko, bez poskręcania:shocked2:
aha, i jeszcze jak go kłąde spac to otwieram okno. i zamykamy je jak my idziemy spac, czyli w nocy Filip śpi min 2 godz przy otwartym oknie

Ja pakuję Nadię w śpiworek jak idę spać (ok. 1) bo wtedy zaczyna się wychładzać dom a rano jest już dość chłodno i jak jej nie zapakuję w śpiwór to jest cała zmarznięta, bo zanim mnie zawoła (obudzi) że jest głodna to zdąży pobuszować po łóżku. :tak:;-)

reklama
Do góry