reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

MY PIERWSZE SZCZEPIENIE MAMY 7 MARCA:-) CIEKAWE JAK TO BEDZIE BOJE SIE :-( BO JA NIE LUBIE JAK KLUJA ANI MNIE ANI INNYCH:-p

reklama
A nam się tak ułożyło, że obie dziewczynki będą miały szczepienie......idziemy 5 marca...do tej pory jakoś znosiłam płacz Emilki , ale teraz się boję bo jest coraz bardziej świadoma:baffled: i podejrzewam, że obie będziemy to przeżywać:sick:

czy ktoś z was zdecydował się na szczepionki skojarzone?
np Infanrix Hexa (nie wiem czy dobrze napisałam) ?
napiszcie prosze swoją opinie

Ewa-Elexi ja ide 6 marca na szczepienie i szczepimy się
1. Infanrix Hexa - szczepionka skojarzona 6w1 (WZW B, blonica, tęzec, krztusiec, polio i HiB)
2. Prevenal - szczepienie przeciwko pneumokokom
3. Rotarix - szczepienie przeciwko rotawirusom

zdecydowaliśmy się na kompleksowe zaszczepienie małej, to na przestrzeni pól roku sporo kasy (okolo 2 tysiecy) ale odkladalismy na to pieniazki i wychodzimy z załozenia, że lepiej zapobiegać, niż leczyć. Nie słyszałam ani jednej negatywnej opinii o szczepieniach skojarzonych.

My szczepienie mamy w środę , nie bierxemy skojarzonych.
Nie dokarmiam wogóle i spi w nocy zaraz po kapieli ok 5 godzin potem cyc i spi kolejne 3.
Ale przez te zabiegi i konieczność jazd na nie chyba kupię awaryjnie Nan 1, bo jakoś kiepsko idzie mi odciąganie, szczególnie, że pękła mi jedna brodawka i cholernie boli :baffled: Smaruję ją Bephantenem, bo Maltana nie było w aptekach :wściekła/y:

i mamy kolejną wysypke na rączkach, taka sama jak na policzkach, ale ta już schodzi po tej maści z wit. A robionej w aptece na zamówienie.

xmamuska nie wiem czemu tak pozno:dry: tutaj pierwsze jest po ukonczeniu dwoch miesiecy:-)

My szczepienie mamy w środę , nie bierxemy skojarzonych.
Nie dokarmiam wogóle i spi w nocy zaraz po kapieli ok 5 godzin potem cyc i spi kolejne 3.
Ale przez te zabiegi i konieczność jazd na nie chyba kupię awaryjnie Nan 1, bo jakoś kiepsko idzie mi odciąganie, szczególnie, że pękła mi jedna brodawka i cholernie boli :baffled: Smaruję ją Bephantenem, bo Maltana nie było w aptekach :wściekła/y:

i mamy kolejną wysypke na rączkach, taka sama jak na policzkach, ale ta już schodzi po tej maści z wit. A robionej w aptece na zamówienie.

My też niebieżemy szczepionek skojarzonych :no:

MariaOla a byłaś u lekarza z tą wysypką :confused: Bo mi lekarz mówił że jak jest jakaś wysypka na buźce i na rączkach to może to być skaza białkowa:baffled:

Byłam jak wyskoczyła na policzkach i lekarka własnie powiedziała, że to może byc od NADMIARU nabiału i kazała ograniczyć, więc lałam jeno mleczko do zbożówki (2 razy dziennie) i wyskoczyła też na rączkach. Wizytę mamy w środę, będziemy rozmawiać, ale coś mi się zdaje, że to może być skaza :baffled: Mam nadzieję, że szybko minie lub się złagodzi w objawach :tak:

reklama
MariaOla nie zycze Ci tej skazy. :no: Przy karmieniu piersia podobno prawie nic nie mozna jesc. Kolezanka takmiala i po miesiacu przeszla na sztuczne mleko bo sie anemi nabawila. Podobno nie mozna nawet wolowiny, bo w tym miesie tez niby jest cos zego przy skazie nie wolno. Koszmar.:no:
Robert mial wysypke na buzi i za uszkiem. A potem jeszcze na szyjke przeszlo.
A na zlagodzenie wysypki polecam krem Oilatum Soft. Robertowi zeszlo po 2 dniach smarowania, a naprawde mial duzo. Kosztuje kolo 18 zl za tubke 40g, ale jest bardzo wydajny.

Do góry