Kurcze dziewczyny moja Julcia od kilku dni wogle nierobi kupki,pomagam jej wieczorkiem termometrem i wtedy robi ale bardzo rzadką i zieloną:-( I Boje się że to coś złego, niepłacze czyli brzuszek ją nieboli A karmie ją tylko cycuszkiem,niemogłam zjeść nic co by jej zaszkodziło Boje się że nierobi kupki:-( Całe szczęście w czwartek idziemy do lekarza na szczepienie któego pewnie niedostanie bo leciutki katarek ma:sick: Co ja się z tymi moimi dziewczynkami mam:sick:
reklama
U nas niestety na rączkach :sick: nie da rady w łóżeczku, bo mała strasznie sie wtedy drze i Ola przez to nie może zasnąć. Mam nadzieję, że jak troszkę podrośnie znajdziemy inny sposób.wlasnie chcialam o to samo spytac.konkretnie chodzi mi o to czy wasze skarby usypiaja same np.w lozeczku czy musicie je kolysac na rekach,i jak wyglada u was usypianie wieczorne??
załamałam dłonie ... Jeremi prze dwie godziny ziewa ale spanie mu nie w głowie
Napiszcie cioteczki jak uypiacie swoje skarby, może cos ściągnę
Julcia w dzień usypia w łóżeczku sama przy pozytywce, mam taką żabkę z pozytywką i jej ciągle ją naciągam i zasypia, czasem musze ją troszkę pobujać na rączkach ale ostatnio to rzakość
Elżbietka
mother of two sons&angel
u nas z zasypianiem bywa baardzo róznie. najczesciej przy cycku usypia, przy przenoszeniu do łóżeczka mała pobudka, wiec daje na troche smoka i śpi.
w dzień czesto śpi na rękach u mnie, ale jak dobrze sie naje, to śpi w łóżeczku.
wieczorem po nakarmieniu kłąde go do łóżeczka, on gada sobie, stęka, macha konczynami i w koncu usypia (po jakis 30 minutach). na noc staram się nie dawac smoczka.
ale jak płacze w łóżeczu, to bierzemy go na chwile na rece az sie uspokoi i znowu do łóżeczka. o n juz sie chyab nauczył ze tam śpi.
w rogu łóżeczka stoi i jego ulubiona maskotka krowa, na którą patrzy przed uśnięciem.
a jak sie mocno wierci, to kłade go na brzuszek i usypia w przciągu 3 min
w dzień czesto śpi na rękach u mnie, ale jak dobrze sie naje, to śpi w łóżeczku.
wieczorem po nakarmieniu kłąde go do łóżeczka, on gada sobie, stęka, macha konczynami i w koncu usypia (po jakis 30 minutach). na noc staram się nie dawac smoczka.
ale jak płacze w łóżeczu, to bierzemy go na chwile na rece az sie uspokoi i znowu do łóżeczka. o n juz sie chyab nauczył ze tam śpi.
w rogu łóżeczka stoi i jego ulubiona maskotka krowa, na którą patrzy przed uśnięciem.
a jak sie mocno wierci, to kłade go na brzuszek i usypia w przciągu 3 min
M
MariaOla
Gość
Wieczorne usypianie jest najprostsze ..... kąpiel, cyc i spi, gorzej u mnie za dnia ... już zaciągam roletę by imitować wieczór, ale nie zawsze się sprawdza, Za dnia usypiam głównie kołysząc na rączkach - brzuszek w brzuszek, jak zaczyna zasypiać to odkładam do łóżeczka, ale czasem się budzi i zaczynam od nowa
Xmama ..... Jeremi też chyba ma katarek. a jutro miało być szczypienie
A może przezten katarek tak kiepsko śpi
fajnie macie dziewczyny, że wasze dzieci lubia smoczki. Moja królewna jak dostaje smoczka to wykrzywia sie jakby miała żabę w buzi i wyluwa. Jedyny smoczek który jej się podoba to cycek mamy. Przykichane, bo często nie jest głodna, ale chc sobie possać i tak zasypia. Smoczek napewno by pomógł...
to u mnie odwrotnie,za dnia mala spi jak susel,troche ponosze na raczkach i do lozeczka,jak sie obudzi to tez od nowa zaczynam,natomiast wieczorem cyrk na kolkach nie chce zasnac na rekach w lozeczku przy pozytywce ze smoczkiem czy bez nie ma roznicy mecze sie z nia do nocy az padaWieczorne usypianie jest najprostsze ..... kąpiel, cyc i spi, gorzej u mnie za dnia ... już zaciągam roletę by imitować wieczór, ale nie zawsze się sprawdza, Za dnia usypiam głównie kołysząc na rączkach - brzuszek w brzuszek, jak zaczyna zasypiać to odkładam do łóżeczka, ale czasem się budzi i zaczynam od nowa
chcialabym tez kapac ja i karmic potem i do lozeczka ale czasem sie nie da bo mala je o roznych porach czasem co 2,5 czasem co 3 godz i w rezultacie kiedy kapiel przypada na 19-20 mala jest juz o 18 glodna i musze ja nakarmic i potem niestety jedzonka po kapieli sie przeciaga
a wy kapiecie na glodniaka czy zdarza wam soie po cycu??
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
u mnie to jest bardzo roznie, Michalek robi kupke w kazda pieluche (pieluche zmieniam co dwie godziny, czasami czesciej - chyba zbankrutuje!!), a cod o zasypiania, w dzien jest kiepsko, nie chce spac, przysnie przy cycu i przestanie jesc , ja mysle ze juz nie chce i go odkladam do lozeczka a on za 15 minut ryk i znowu cyc, jak juz nie chce jesc to sie rozglada, przy karuzeli polezy gora 5 minut (fuck!!) no i znowu ryk bo pierdy ida :-( te pierdy to nasza udreka :-( maly zasypia w koncu kolo 13 chyab troche ze zmeczenia, potem budzi soe gdzies tak po niecalej godzince i do nocy juz ciezko go uspic, mu chyba wystarczaja te 15 minutowe przysypiania przy cycu co powoduje ze sie nie najada, nota bede on caly dzien nie spi tak pozadnie a ja caly dzien z cyckiem latam i nic zrobic nie moge, a nie potrafie go naklonic by w jednej porcji zjadl wiecej :-( jesli chodzi o wieczorne zasypianie to kolo 20 kapiel, przed kapiela cyc, potem okolo 30 minut przerwy no i ta kapiel, potem cycek, marudzenie, przysypianie na max pol godizny no i znowu cycek, przebieranie itd, w koncu jakos tak sam usypia glownie na rekach okolo 23 i pierwsza pobudke ma o 3 w nocy.... tak czy siak reasumujac, w dzien nie spi, nic go nie uspi (nie liczac tych 15 minutowek), bujamy go na rekach az stanie sie senny i odkladamy do lozeczka, czasami sam juz zasnie w lozeczku a czasami wymaga bujania dluzszego, pozytywka sie nie sprawdza niestety, a taka fajna karuzelke mu kupilam ;-)
reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
U mnie najlatwiej z usypianiem po kapieli (a karmie zawsze przed) zazwyczaj po kapieli lezy w luzeczku jakies 30-40 minut i albo usypia i juz spi albo po pol godzince snu budzi sie na jedzenie i potem spi. W dzien czasem nijak jej uspic nie moge nic nie pomaga, ale w wiekszosci wypadkow wystarczy wziasc ja na rece jak placze i za ktoryms razem po odlozeniu do lueczka usypia. Czasem tez musze poprostu przy lueczku posiedziec, a wnocy smoczek ratuje mi zycie poprostu po karmieniu od razu smoka do buzi i nawet sie czasem nie orientuje
UWAGA UWAGA KOLYSANKI i nie tylko!!!!
Badongo free file hosting and image hosting
Kołysanki w wykonaniu Magdy Umer i Grzegorza Turnau'a
01 - Pora Dobrej Nocy
02 - Spij Kochanie
03 - Idzie Niebo Ciemna Noca
04 - Bajka Iskierki
05 - Zlotowlosa Krolewna
06 - Juz Gwiazdy Lsnia
07 - Kolysanka Dla Okruszka
08 - Ach Spijcie Moje Dzieci
09 - Siwa Chmurka
10 - Senna Piosenka
11 - Dorotka
12 - Kolysanki Utulanki
13 - Wrozki
14 - Sloneczko Juz Gasi Zloty Blask
15 - Aaa Kotki Dwa
16 - W Muszelkach Twoich Dloni
Send big files the easy way with sendspace. Files too large for email attachments? No problem!
Ładnie zaaranżowane tradycyjne piosenki dla dzieci w wykonaniu Ewy Lorskiej i Marka Kisielińskiego. POLECAM!
01 - Już Księżyc Zgasł
02 - Iskiereczka
03 - Idzie Niebo Ciemn a Nocą
04 - Śpij, Dziecinko
05 - Kołysanka
06 - Złoty Jeż
07 - Ach, Śpij, Kochanie
08 - Kotek
09 - Śniegulinki
10 - Kołysanka (Małe Dzieci)
11 - Wieczorem
12 - Bajeczki Śpią
13 - Kołysanka-Pacierz
14 - Kiedy Byłem Maleńki
15 - Kołysanka Morska
16 - Dobranoc
17 - Śpij, Siostrzycko
18 - A... A... Aaa
19 - Kołysanka Dla Braciszka
20 - Panie Janie
Banaszak, Zaorski, Zaucha... - Piosenki Krasnoludków (2001)
01. Gdzie zielone drzemią knieje
02. Jestem Wielki Król Pyszałek
03. Dwa zajączki
04. Jakem chytry lis
05. Hop hop!
06. Dzięcioł i wiewióra
07. Zuchowa drużyna
08. Czerwona czapeczka
09. Stara sowa
10. Wesoludkie krasnoludki
11. W Karzełkowie
12. Susza, susza zła
13. Piosenka pyszałka
"Naszym Dzieciom" - różne piosenki
01 Proloque
02 Harry's Wondrous World
03 Rzeka Marzeń
04 Myszka Miki
05 Mysia Wycieczka
06 Wyspa Robinsona
07 Zwierzątka i Baśń
08 Dyskoteka u Harego
09 Tatuś i Mamusia
10 Dla Marity
11 Pinokio
12 Theme from ET
13 Neverending Story
14 Długa historia
15 Taniec z księżniczką
16 Zabawa z rybami
17 Na kucyku
18 Kołysanka dla misia
19 Bolek i Lolek
20 Będzie dobrze
UWAGA UWAGA KOLYSANKI i nie tylko!!!!
Kołysanki w wykonaniu Magdy Umer i Grzegorza Turnau'a
01 - Pora Dobrej Nocy
02 - Spij Kochanie
03 - Idzie Niebo Ciemna Noca
04 - Bajka Iskierki
05 - Zlotowlosa Krolewna
06 - Juz Gwiazdy Lsnia
07 - Kolysanka Dla Okruszka
08 - Ach Spijcie Moje Dzieci
09 - Siwa Chmurka
10 - Senna Piosenka
11 - Dorotka
12 - Kolysanki Utulanki
13 - Wrozki
14 - Sloneczko Juz Gasi Zloty Blask
15 - Aaa Kotki Dwa
16 - W Muszelkach Twoich Dloni
Send big files the easy way with sendspace. Files too large for email attachments? No problem!
Ładnie zaaranżowane tradycyjne piosenki dla dzieci w wykonaniu Ewy Lorskiej i Marka Kisielińskiego. POLECAM!
01 - Już Księżyc Zgasł
02 - Iskiereczka
03 - Idzie Niebo Ciemn a Nocą
04 - Śpij, Dziecinko
05 - Kołysanka
06 - Złoty Jeż
07 - Ach, Śpij, Kochanie
08 - Kotek
09 - Śniegulinki
10 - Kołysanka (Małe Dzieci)
11 - Wieczorem
12 - Bajeczki Śpią
13 - Kołysanka-Pacierz
14 - Kiedy Byłem Maleńki
15 - Kołysanka Morska
16 - Dobranoc
17 - Śpij, Siostrzycko
18 - A... A... Aaa
19 - Kołysanka Dla Braciszka
20 - Panie Janie
Banaszak, Zaorski, Zaucha... - Piosenki Krasnoludków (2001)
01. Gdzie zielone drzemią knieje
02. Jestem Wielki Król Pyszałek
03. Dwa zajączki
04. Jakem chytry lis
05. Hop hop!
06. Dzięcioł i wiewióra
07. Zuchowa drużyna
08. Czerwona czapeczka
09. Stara sowa
10. Wesoludkie krasnoludki
11. W Karzełkowie
12. Susza, susza zła