reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Kamila a czemu od razu pomyślałaś,że to może być choroba;-)
Maja masz rację..moja tez jest nerwowa po kąpieli ale wieczorem od 20 i tak jest nerwowa niezależnie czy ją kąpię czy nie..:no:A dziś cały dzień jest taka teraz w końcu zasnęła ale coś ją męczy bardzo...szuka i szuka a nie jest głodna.

.....bo aniay napisał, ze może byc to grzybica...

Mój mały tez jest nerwowy wieczorem i ma problemy z zaśnięciem....i przyssac się potrafi co 30 min, na chwilę- jak nie dam to ryk...i tak po którymś przyssaniu nie będącym efektem głodu-zasypia...

monika77, polecam lekture ''jezyka niemowlat'', moze twoje malenstwo nie placze z glodu tylko z jakiegos innego powodu
x

Aniay czytałam Język niemowląt i wiem właśnie, że mały placze z glodu. Niestety zasypia zaraz po tym jak go przystawię do cyca i nie zdąży się najeść. A rozbudzanie go działa tylko na moment i znów zasypia. Jak próbuję go odstawić od piersi to jest wielki płacz, bo on jest glodny :-( I tak w kółko. Wczoraj siedziałam z nim 2 godziny przy cycu a i tak się nie najadł i był placz :wściekła/y::wściekła/y:. Jak dostał butelkę to wypił 120 ml :szok::szok: Nie mam pojęcia ile on wyssał z tego cyca przez te 2 godziny, ale widocznie niewiele :-(

.....bo aniay napisał, ze może byc to grzybica...

Mój mały tez jest nerwowy wieczorem i ma problemy z zaśnięciem....i przyssac się potrafi co 30 min, na chwilę- jak nie dam to ryk...i tak po którymś przyssaniu nie będącym efektem głodu-zasypia...
No właśnie..nie jest głodna a szuka i prezy sie, to sa kolki wg mnie bo zawsze o tej samej porze jest az tak bardzo nerwowa w dzien wyglada to inaczej, po prostu mecza ja gazy.I pare razy tak bylo,ze szukala cyca to jej dawalam choc wiedzialam,ze nie jest glodna i wtedy tez inaczej ssie tak co chwile,gwaltownie i wypluwa, a potem wyrzygala.Idzie sie czasem sfrustrowac z takim maluszkiem...:no:
Monika a czemu sie nie najadl?Chyba woli butelke bo mu latwiej leci...:-(

Skakanka nie zwymiotował, tylko ładnie beknął i zasnął na 5 godzin. To daje pewność, że po prostu dopiero po flaszce się najadł :-( A przez to, że mały późno po urodzeniu nauczył się ssać i przez to, że jak miał wysoką bilirubinę to musiałam odstawić go od cyca, to nauczył się ssać butelkę, a teraz pewnie gardzi cycem. Nie wiem jak go nauczyć na nowo ssać pierś. Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli nie to albo będę musiała go karmić sztucznym mlekiem, albo odciągać swój pokarm i podawać mu go w butelce. Pytanie tylko na ile uda mi się utrzymać laktację odciągając pokarm laktatorem?

Skakanka nie zwymiotował, tylko ładnie beknął i zasnął na 5 godzin. To daje pewność, że po prostu dopiero po flaszce się najadł :-( A przez to, że mały późno po urodzeniu nauczył się ssać i przez to, że jak miał wysoką bilirubinę to musiałam odstawić go od cyca, to nauczył się ssać butelkę, a teraz pewnie gardzi cycem. Nie wiem jak go nauczyć na nowo ssać pierś. Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli nie to albo będę musiała go karmić sztucznym mlekiem, albo odciągać swój pokarm i podawać mu go w butelce. Pytanie tylko na ile uda mi się utrzymać laktację odciągając pokarm laktatorem?
No ale jeszcze potrafi się jakoś przyssać nie że całkiem nie umie złapać cyca jak miała już Natalka po pewnym czasie.Hm na pewno próbujecie.Natalka dwa dni była w inkubatorze i po dwóch dniach się ładnie przyssała aż się dziwiły, Marta tak nie potrafi choć daję jej butelkę sporadycznie.No ale potem jak jej podawałam najpierw 3x dziennie p[rzez butelkę potem coraz częściej i się oduczyła,więc już tylko odciągałam.I z odciąganiem miałam mleko na 4miesiące...Ja spoko mogłabym odciągać ale problem,że mleko niestety wcześniej czy później zanika, oby jak najpóźniej.

reklama
no oliwcia po wazeniu 2920 to nie duzo:/ ale pielegniarka po obejzeniu jej wysypki i luszczacej skoy na luzku stwierdzila ze nala moze miec grzybice, tak was straszylam a prawdopodobnie ssama moja core zarazilam, moze to byc tez przyczyna jej slabego przybierania na wdze, bedziemy to leczyc

Do góry