reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

u nas dziś dla odmiany nocka rewelacyjna. mały po kapieli possał cyca i o 9 usnął tak lekko. o 9:30 dostał jeszcze 100ml bebiko z butli i jak usnął, to spał do 3 (około 1 w nocy zmiana pozycji na brzuch). o 3 pobudka, jedzonko i przewiajnie. o 3:30 usnął i spał do 6:30. normalnie prawie się wyspałam:-D :tak:

teraz tez pocycał i dostał 60 ml dojadacza z butli i śpi. mam nadzieje ze ze 3 godzinki mu zejdzie na spaniu

reklama
dziewczyny- mam serdeczną prośbę; chciałabym kupić chuste do noszenia Ewelki, pamiętam, że kiedyś gadałyśmy na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to było. Tam któras wkleiła taki fajny link na chustę, ale taką typu nosidełko- z kiesznkami i zameczkami- gdzie to jest????????? bo za nic nie mogę znaleźć.....:baffled:

u nas noc byla nie ciekawa terrorystka Laura caly dzien spala i potem w nocy dala nam czadu:dry:,musze ja zaczac wybudzac bo chodze na rzesach:zawstydzona/y:

Karla moja Natalka to tylko na brzuchu spala przez jakis czas w dzien i w nocy dopiero jak zaczelam ja w dzien trzymac w wozku to sie przyzwyczaila do spania na plecach a i tak woli pozycje na brzuszku :tak:

a ja rozmawialam z ortopedą o noszeniu w chuscie i odradził....:wściekła/y: i teraz pozostanie nam chyba do wycierania podłogi...

Zuzka w nocy spi bez zastrzeżeń.. za to w dzien daje czadu...

ale dzis ja przetrzymalismy i obejrzelismy caly 1 sezon serialu Prson Break na kompie :-D

no widzisz Ela- jednak życie jest piękne, od czasu do czasu nawet wyspać sie można:-D :-D :-D :-D :-D :-D

oj tak:-D . normlanie jak rano wstaje w miare wyspana, to aż się chce uśmiechać i pogadać do malego. Bo jak mnie zrywa w nocy kilka razy, to rano nie mam humoru

Elu nie boisz sie klasc malego na brzuchu tak na noc? aha i czemu tak duzo dokarmiasz?

nie boję się. obserwowałam go w dzień i jest ok. silny z niego chłopak i bez problemu podnosi główke i przekłąda ją to na jedną, to na drugą strone. i nawet po drodze nie uprawia "dziobania":-D . on uwielbia spac na brzuszku i śpi zdecydowanie dłużej wtedy. chociaz jak on nie ma ochoty na brzuszkowanie, to się wydziera jak położe go na brzuchu. gerneralnie robimy tak: ja go po kąieli karmię+butla, kłade go na pleckach, on tak usypia. ja ide spac, maz jeszcze siedzi i cos tam robi na kompie, i jak idzie spac to przewraca go na brzuszek.
a dokarmiam go tyle ile on chce. raz wypije 100, raz 50. wczoraj tylko 40 wyciągnął z butli.

i wczoraj tez: usnął o 10, obudził się o 3:15, pół godzinki i dalej spał. i nastepna pobudka o 7, 40 min jedoznka i przebierania i teraz ciągle jeszcze śpi.

normalnie to moje diozecko potrafi być złote:-D

u nas noc byla nie ciekawa terrorystka Laura caly dzien spala i potem w nocy dala nam czadu:dry:,musze ja zaczac wybudzac bo chodze na rzesach:zawstydzona/y:

ja w dzień nie pozwalam Filipowi spac dłuzej niz 4 godz ciągiem. zresztą ona jak wstanie około 9:30, to nie śpi do 12. około 12-12:30 usypia i śpi max do 16. i potem godzinkę na spacerze. później tylko krótkie drzemki uprawia i usypia dopiero o 21-22 już na noc.

reklama
a ja rozmawialam z ortopedą o noszeniu w chuscie i odradził....:wściekła/y: i teraz pozostanie nam chyba do wycierania podłogi...

Zuzka w nocy spi bez zastrzeżeń.. za to w dzien daje czadu...

ale dzis ja przetrzymalismy i obejrzelismy caly 1 sezon serialu Prson Break na kompie :-D
Pewnie połowa otopedów odradza druga poleca jak ze wszystkim:-)

Do góry