reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
A ja chciałam małemu dawać butle na noc...a on nie chce pić mleka modyfikowanego (NAN 1)!
Żarłok ssie co 1-1,5 godziny jak nie śpi....a późnym wieczorem nawet co ...30-20 min....myślałam, ze moze niedojada...
To nie kwestia butelki, bo moje mleko pił z butelki super.

a do tego bolą mnie sutki cholernie...od tego częstego karmienia...i nie hartują się jakoś...

Jakie "smaczniejsze" mleko w proszku polecacie?

A po karmieniu często czuję ból w piersiach od strony pachwiny kłójący....guzków i zaczerwienień nie mam....co to może byc?

Czy to może byc "napływanie " mleka (czytałam, ze to jest uczucie mrowienia-oczywiście nigdy tego nie doznałam..to może jakąś kłamliwa lekture dorwałam) - tylko czemu tak boli....:-(

Ela to zdjecie butli znalazłas w necie czy takiej używasz?
a moze jest zwykły smoczek taki imitujący pierś? bo za chwile odetne se cycka i wsadze Zuzce do pyszczka...

Ja też używam takiej butelki i jestem zadowolona, a smoczek jest firmy nuby i jest super mam taki ale z okrągłą końcówką i mała go nie lubi i muszę kupić ten tzw. serduszko bo Nadia woli ten kształt.

<OK>NUBY-SMOCZEK IMITUJĄCY___SERDUSZKO 0-6M (164711488) - Aukcje internetowe Allegro

kamila, czytalam ze moze byc to objaw grzybicy, sprawdz czy twoj szkrab nie ma w buzce bialego osadu... a swoja droga wyplywanie mleka tez moze byc, u mnie to takie leciutkie klucie i jesli juz to raczej mocne laskotanie czuje jak mi mleko naplywa (i wyplywa samoistnie)

aha zapomnialam wspomniec o pupie Michalka, zalilma sie wam na odparzenia tak duze ze krew leciala, zadne kremy apteczne nie pomagaly i nagle znalazlam cos co pomoglo!!! uwaga!!!! ZMIENILAM PIELUCHY!! pampersy poszly w odstawke i zaaplikowalam huggies :-) pupka juz po pierwszej pieluszcze byla bledsza, aktualnie nakladam malemu gruba warstwe sudocremu i ranki juz prawie nie ma :-) jestem przeszczesliwa
nie sadzilam ze takie odparzenia moga byc zalezne od rodzeju pieluszki, najwidoczniej kupka Michalka w polaczeniu z materialem pieluszkowym tworzyla jakas bardzo niesbezpieczna substancje :-( a propos huggiesow bardzo przypadly mi do gustu, maja wieksze otwory na nozki i juz nie widze zeby gunka sie odciskala a pampersow wcale mocno nei spinalam :-)

aniay- grzybicy??? :szok::szok: A gdzie to czytałaś- może i ja poczytam....a chodzi ci zapewne o zarażenie pleśniawkami...hmmm...ale to wtedy na sutkach powinnam miec te plesniawki...tak?

Mały miał ten nalot, ale po przemyciu jednorazowo Apthinem wszystko zeszło i już sie nie pojawiło.

reklama
a mnie piersi doslownie bola gdy napelniaja sie mleczkiem, klucie i szczypanie i sciskanie... masakra...

Jak jestes pewna, ze to napełnianie mleczkiem- to ja tez to właśnie mam!

A propos Huggisów- słyszałam opinie, ze siku nie przecieka- u nas notorycznie w Pampersach. Ale wiele osób tez mówi , ze uczulają. No ale to indywidualna sprawa...Jak mi się skończy zapas Pampersów to spróbuję tych Huggies...

Do góry