reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

aha aniay,no i trochę wiecej jedz ;-)

Kasiad, ja zauważylam, ze po tym jak podawalam malej mleko modyfikowane z butli (najpierw avent a potem za namową Moniki77 - Dr.Browns) to Zuzka trochę inaczej lapie cyca i muszę ją czesto kilka razy przystawiać, zeby złapala dobrze i mnie nie bolalo. Postanowilam więc, ze póki jestem w domu bedę przystawiać ją tak często jak będzie trzeba. Nawet co godzine.. :eek:

reklama
Dzięki AbEja, ja też mam butlę Dr Browns, podawałam małej herbatkę Hippa właśnie, przed którą przestrzegasz :baffled: Ale w dziecięcej nie ma laktozy. Widzę, że radzisz Aniay pobudzanie laktacji systemem 77553311 po każdym karmieniu. moż i ja spróbuję zwiększyc ilosc pokarmu w ten sposób. Ale jak przystawiam małą co godzinę a czasem częsciej to też po każdym takim karmieniu trzeba to robic? Jak szybko są efekty?

kasiad, ja miałam na myśli herbatke hippa na laktacje. Ta zawiera laktozę.
Zresztą herbatką koperkowa tez nie dopajam.

Co do odciagania - doradca laktacyjny twierdzi - ze najlepszym sposobem na zwiększenie produkcji mleczka jest częste przystawianie dziecka do piersi. To jest NAJLEPSZY sposób. Jeśli to malo, to odciągaj mleko laktatorem tak jak pisałam, tak średnio co 3h. Ja robilam tak w szpitalu jak wogóle nie miałam mleka (po cesarce). trwało to w sumie 4 dni i laktacja ruszyła pelna parą.

aniay, odciągaj pokarm po każdym karmieniu małej w systemie 7-7-5-5-3-3-1-1. Czyli 7 min jedna pierś, 7 druga, 5 jedna i 5 druga.. itd. (w sumie 30 min) Meczace ale daje efekty. Możesz popijac dodatkowo herbatke laktacyjna. Przestrzegam jednak przed Hippem bo zawiera laktoze i glukoze. Moze znajdziesz tam u siebie jakąś ziolową laktacyjną? a jak nie to moze Ci posłać?

Abeja co z tego że Hippa zawiera laktoze i glukoze:confused: bo ja właśnie taką od czasu do czasu pije:dry:

MariaOla nie było łatwo, ale to bardzo stare czasy. Teraz za to do Oliwki jest dużo chętnych rąk do pomocy, bo dzieciaki starsze już w takim wieku, że spokonie się mogą nią zając. Córka ją przewija całkiem sprawnie :tak:

Dzis byl ciezki dzien.
Primo zostalam oddelegowana z mala na caly dzien na dolne pietro bo u nas w pokoju znowu trzeba bylo plesn usunac. Oczywiscie chlor sie nie dowietrzyl do konca ale nie wyobrazam sobie kolejnego usypiania malej w wozku i spania na fotelu. Normalnie jak ja dowozka kladlam zeby zasnela to jakby w nia diabel wstepowal.
Trzy razy malo co przez nia zawalu nie dostalam. Normalnie jest cicho spokojnie, albo sobie spi i nagle wrzask jakby jej cos ktos robil, ja do niej lece i widze ze nic sie nie dzieje wszystko w najlepszym pozadku, spi albo bawi sie dalej jakby nigdy nic. Cos mi sie zdaje ze mleczko ktore jej dalam jej nie posluzylo bo wogole kupke zielona dostala.
Okazuje sie ze mama mial racje, zdecydowanie chetniej je z butli niz z piersi, jak ja rano przystawiam jest ok, ladnie sie przysysa, ciagnie odpowiednia ilosc ale sie przyzwyczaila juz chyba ze trzy karmienia wieczorne dostaje butle i tak je od niechcenia i niestety do mojej plasciejszej lewej brodawki ma problem sie przyssac, przynajmniej kapiel byla udana, bez placzu i kaprysow ale teraz bedziemy walczyc z zasypianiem

Dziewczyny,

któraś z was ...nie pamiętam- Mariola czy Monika - pisała o kobiecie z allegro , która moze sprzedać tą maść Sab Simplex na bąki....szukam i szukam i nie moge znaleźć nic w starych rozmowach....

Prosze dajcie namiary!!!
Ja mam namiar na kobietę,która ma maść Wind salbe jakbyś chciała, może simplex też ma.
HIT!!! NIEMIECKA WIND-salbe N maść na KOLKI !!!! (156940184) - Aukcje internetowe Allegro
i to co mi odpisała jeszcze raz wklejam
WITAM SERDECZNIE, JEZELI JEST PANI ZAINTERESOWANA TO W KAZDEJ CHWILI MOZNA ZAMOWIC-MAILEM 1 SZT KOSZTUJE= 32,50ZL= 8,50 L KOSZT WYSYLKI PRZY ZAKUPIE JEDNEJ SZTUKI.
CZEKAM NA ODP. JEZELI BEDZIE PANI CHCIALA ZAKUPIC,WTEDY WYSLE DANE DO PRZELEWU,ZE WZGLEDU IZ JEST TO PRODUKT Z APTEKI-NIE MOGE GO WYSTAWIC!!! JUZ ALLEGRO RAZ MI WYCOFALO-WIEC NIE CHCE RYZYKOWAC -ZABLOKOWANIEM KONTA!!!!
PROSZE ZASIEGNAC WIADOMOSVCI NA TEMAT TEJ MASCI!!! U NAS POSKUTKOWALA-I BYLAM BARDO ZADOWOLONA ...POZDRWIAM ANETA

Ja dostaję bzika z tym karmieniem :-( Mały zasypia krótko po tym jak go przystawiam do cyca i się nie najada, a pokarmu mam coraz mniej. Wybudzam go co chwilę, ale i tak ciągnie może przez 10 min. a potem śpi i tylko liże cycka tak jak smoczka. A jak go odkładam do łóżeczka to zaczyna ryczeć, że jest głodny :-( Tak mogę z nim walczyć przez cały dzień i noc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W końcu dostanie flaszkę, by trochę zaspokoić jego głód i pospał choć przez 2-3 godzinki w nocy. Ale nie wiem co mam z nim zrobić :baffled: Jak go nauczyć ssać odpowiednio dlugo żeby się najadał? Czy możecie mi coś poradzić? Bo jak wrócę ze szpitala to chcę go nadal karmić piersią, ale boję się, że pokarm całkiem mi zaniknie jak będzie tak dalej robił. Wiem, że laktatorem można go sobie na nowo wyprodukować, ale co z tego jak mały nie będzie chciał ssać :-(

reklama
Do góry