reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Ale nawet najlepsza butla nie zastąpi cyca:no:im częściej butla tym bardziej się odzwyczaja od ssania piersi ale wiadomo nie tam raz dziennie..Teraz mam już trochę bzika na tym punkcie bo przy Natalce zbyt kombinowałam zamiast po prostu karmić ją piersią.Gdy jest potrzeba (np chcę jej coś podać z mlekiem jakieś lekarstwo albo jak wyszłam raz do fryzjera;-)) to Marta pije z butli.

reklama
aha aniay,no i trochę wiecej jedz ;-)

Kasiad, ja zauważylam, ze po tym jak podawalam malej mleko modyfikowane z butli (najpierw avent a potem za namową Moniki77 - Dr.Browns) to Zuzka trochę inaczej lapie cyca i muszę ją czesto kilka razy przystawiać, zeby złapala dobrze i mnie nie bolalo. Postanowilam więc, ze póki jestem w domu bedę przystawiać ją tak często jak będzie trzeba. Nawet co godzine.. :eek:
Abeja a czemu dajesz jej modyfikowane?
Ja natomiast:-) polecam butelkę Nuk First Choice.Ale teraz wszystkie się tak już reklamują,że nie zaburzają rytmu ssania,marketing;-)

tez mam tą z NUKa i jest ok. ale ta Tommee Tippee ma ciekawy smoczek, który nasladuje ruch sutka. tzn jest sprężysty i lekko sie rozciaga przy ssaniu
166940910

166940072

podejrzałam przez dno butelki jak Filip ssie, i okazało sie ze ze smoczka tez wymasowuje języczkiem od spodu, a nie tak jak mówią że wyciska dziąsłami.

Elu to ten z Tommee jest wg Ciebie lepszy?
Ja ostatnio kupiłam butelkę z Canpola antykolkową bo mi zależało,żeby nie łykała powietrza i faktycznie jest super i nie łyka, taka wygięta ale smoczek ma normalny...

moja mała za nic nie chce sie nauczyć porządnie ssać! Ciągnie dziąsełkami i już! Złapie sam ssutek (bez brodawki) a jak jej wcisnę pierś porządnie do buzi, to języczkiem wypycha 'nadmiar" i ssie po swojemu! Nie mam pojęcia, jak nauczyć tego niemowlaka ładnego ssania. ... Jakbyście miały jakieś dobre rady- będę wdzięczna!

Xandii no właśnie ma ten sam problem, nie przysysa się tak mocno i dokładnie:wściekła/y:raz lepiej raz gorzej i przez to łyka powietrze.Nie mam też sposobu na to bo to głównie zależy od niej.

Skakanka- no dokładnie tak jak mówisz! Najgorsze to łykanie powietrza! Dobrze, że chociaż odbekuje i nie mamy kolek.

monika77, polecam lekture ''jezyka niemowlat'', moze twoje malenstwo nie placze z glodu tylko z jakiegos innego powodu
xnadii, skakanka nie wiem czy slyszalyscie o butelkach habbermana (czy jakos tak) sa tak zbudowane zeby uczyc niemowle ssac, bylo o nich w zaklinaczce dzieci, widzialam je w kilku polskich sklepach internetowych

A mojej malej wysypka zchodzi ale...
ale po pierwsze dostala na dupce pieluszkowego zapalenia skory a po drugie ale, ja zaczelam dostawac jakiejs wysypki :eek: policzki mi sie wysuszly i wogole niebardzo wiem od czego

reklama
Skakanka próbowałam podawac mleko modyfikowane bo temu mojemu smokowi to jest wiecznie mało. Mam problem z odciąganiem mleka z piersi bo nigdy go nie ma w nadmiarze, zawsze jest wyssane;-)

Ela to zdjecie butli znalazłas w necie czy takiej używasz?
a moze jest zwykły smoczek taki imitujący pierś? bo za chwile odetne se cycka i wsadze Zuzce do pyszczka...

Do góry