reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

dziewczyny ja tez dokarmiam moja mala i po jednym mleku jest glodna za chwile a po drugim z tej samej firmy nie umie kupy zrobic i tez nie wiem czy pomieszac:baffled:
awalka z bakami tez trwa u nas od 20 do 24czasami i wtedy ryczy w nieboglosy:zawstydzona/y:
No to tak wygląda typowa kolka ...Wczoraj Marta tez sie darla strasznie, byli goscie i bylo glosno i musiala to odreagowac.Dla mnie to oczywiste a dla mojego meza nie:confused:
A chyba mlek sie nie powinno mieszac tzn zmieniac dziecku zbyt czesto.

Infacol nawet dosc tak dziala na te gazy bo purka po nich latwiej ale czekam na masc.

reklama
a ja dzisiaj to wyspalam sie chyba za wszystkie czasy. Lenka obudzila sie tylko raz w nocy, ok 2, Wopjtek do niej wstal, podal butle, chwilke posiedzial i zasnela znowu i tak do 6. A o 6 to bylam juz wyspana i pelna energii na nowy dzien.:)

Elu ja Nan AR kupilam w Kauflandzie, w innym markecie nie widzialam. Kosztowal 19,99, nie mam pojecia ile moze w aptece kosztowac.

Moja tez bardzo ulewa a mnie to wkurza bo 4 razy dziennie ją przebieram a przybiera ładnie od urodzenia 1,5kg:happy:więc pewnie jej sie ulewa bo jest żarłok;-)
A noc była ok,obudziła się o 1 i o 4, Natalka o 8.30 więc dało się wyspać, jest coraz lepiej, jak człowiek wyspany to lepiej spogląda na świat:laugh2::laugh2:;-)

Czesc dziewczyny my dzis spalysmy od 22 do 4 rano:cool2: takze full wypas.Wyspalam sie jak nigdy:tak: A tak na ogol to Natalka budzi sie ok 1 i potem miedzy 4 a 5 rano na jedzonko.No i my tez dokarmiamy:baffled: bo to jest zarlok:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Natalka od porodu przybrala 800 g nie wiem czy t malo czy duzo ale mi sie wydaje ze malo i to rzy moim i sztuycznym mleku na moim to by chyba nic nie przytyla:no:

Abeja kiedys pisala ile srednio dziecko powinno na dzien przybierac ale nie pamietam..

reklama
Do góry