reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Moge z czystym sumieniem polecic ten krem co wczoraj kupilam. Nayzwa sie Pentacrem, po dniu i nocy smarowania wreszcie zaczyna sie cos dziac. Roberta skora nie jest juz taka czerwona, slady oczywiscie jeszczesa, ale widac, ze zaczynaja sie goic. :tak: Huurra, bo juz zaczynalam miec dola przez to. :zawstydzona/y:

reklama
Aph ja mam dwa male sloiczki pentacremu bo dostalam w pakietach na szkole rodzenia i w szpitalu i jakos mnie on az tak nie zadowolil :-( jest bardziej tlusty niz sudocrem, w sumie myslalam ze mozna je stosowac zamiennie ale jednak w moim przypadku chyba nie :-(

No widzisz Karlam, a na Roberta dziala super. :-) Jednak chyba kazda z nas musi wyprobowac co pasuje a co nie. Kazdy Maluszek jest inny.:-D

W macie problemy z dupciami a mojej coreczce chyba sie cos pokicialo dzisiaj, najpierw nijak nie chciala spac, potem mi godzine jadla, a teraz spi sobie od pieciu godzin i nijak jej dobudzic nie moge, w miedzyczasie podjadla sobie 5 minut i koniec... normalnie az sie boje dzisiejszej nocy :/ wyglada na to ze dwa tygodnie kiedy tosie dziecko ''przestawia'' wlasnie minely i teraz mi sie zacznie :eek:

a ta moja mala kruszyna na okolo karku ma takie zaczerwienione i krostki,mysle ze to potowki ale powinny zejsc jak jej grubo nie ubieralam:confused:,chyba jednak to odparzenie i nie wiem czym to smarowac:confused:

Maja u mojej oliwki caly czas wyskakuja jakies krostki na karczku szyjce a przede wszystkim buzce ktore po nocy albo po dwuch dniach znikaja bez sladu zeby gdzie indziej mogly pojawic sie nowe, podobno to mija z czasem i nie nalezy sie tym martwic.

W macie problemy z dupciami a mojej coreczce chyba sie cos pokicialo dzisiaj, najpierw nijak nie chciala spac, potem mi godzine jadla, a teraz spi sobie od pieciu godzin i nijak jej dobudzic nie moge, w miedzyczasie podjadla sobie 5 minut i koniec... normalnie az sie boje dzisiejszej nocy :/ wyglada na to ze dwa tygodnie kiedy tosie dziecko ''przestawia'' wlasnie minely i teraz mi sie zacznie :eek:
u mnie od wczoraj w nocy tak sie dzieje,mala pojadla najpierw 10 min,potem ja godzine usypialam jak zasnela to bardzo nerwowo spala i tez tylko godzine i tak tez przez caly dzien:-(nie wiem juz co robic,nakarmilam ja o 17stej caly godzine potem plakala,dokarmilam ja butla bo cycki mialam wrazenie mam puste i zasnela o 18stej i spi do teraz:baffled:czuje ze czeka mnie kolejna nieprzespana noc:sick:,chyba ze stresu pokarm trace i mala sie nie najada:-(

u mnie od wczoraj w nocy tak sie dzieje,mala pojadla najpierw 10 min,potem ja godzine usypialam jak zasnela to bardzo nerwowo spala i tez tylko godzine i tak tez przez caly dzien:-(nie wiem juz co robic,nakarmilam ja o 17stej caly godzine potem plakala,dokarmilam ja butla bo cycki mialam wrazenie mam puste i zasnela o 18stej i spi do teraz:baffled:czuje ze czeka mnie kolejna nieprzespana noc:sick:,chyba ze stresu pokarm trace i mala sie nie najada:-(

Może spróbuj przed karmieniem robić ciepłe okłady albo polewać piersi ciepłym prysznicem u mnie to zawsze skutkuje pełnymi piersiami.

Maju weź się w garść i nie martw się na zapas .... napewno świetnie sobie poradzisz .... to pewnie przejściowy okres "Maruda woMan" ;-)

Trzy głebokie wdechy i do roboty dziewczyny i pamiętajcie W KUPIE RAŹNIEJ :tak:

reklama
moja natomiast ma nerwowe noce, w dzien ok,...wczoraj przespala pore kolek hura, potem spala znosnie do 4 ale potem znow sie wiercila, co jakis czas puscila baka, znow z ta kupa problem bo nie mogla zrobic.A Wasze dzidziolki widze to sa spokojne w nocy:-(i mozecie je odlozyc do lozeczka.Kurcze mam nadzieje,ze bedzie jak z Natalka,ze jak jej minie ten etap kolek to juz bedzie spac sama spokojnie...

Do góry