reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Bo mają tę samą substancję czynną simeticonum (czy jakoś tak).

Skakanka a co ma w składzie ten debridat bo jak nie będzie poprawy to może to wypróbuję aha i ile to kosztowało??
substancja czynna Trimebutina, kosztuje ok 20zł.
Też nie wiedziałam,że infacol i espumisan mają taki sam skład, dowiedziałam się wczoraj jak już wcześniej zamówiłam w aptece internetowej ten espumisan a już mam infacol.

reklama
DZiewczyny ja dzis zalozylam nowe pieluch ktore mezulo kpil bo pampersow nie bylo, no i po jedzeniu Oliwcia grzecznie zrobila kupke. W pampersie wszystko xzostawalo na miejscu a teraz zdejmuje pieluche a mala kupa normalnie po pepek wysmarowana:szok: koszmar, i co mi po tanszych pieluchach jesli bede je musiala zmieniac dwa razy czesciej :/, dobrze ze jeszcze pampersy zostaly bo na noc zakladac takie pieluch to normalnie zabojstwo dla skory szkraba...

czesc styczniowki,
mam pytanko, ktore pieluchy Wam sie sprawdzily?ja juz niedlugo rodze (jestem z marcowek,ale sie rozsypie wczesniej).Wy juz doswiadczone,poradzicie?;-)

bogda jak u mnei to definitywnie pampersy i chyba innych nie bede probowac... drogie ale wedlug mnie warte swojej ceny :)

MIchas ma straszne odparzenia :-( jestem zalamana, na pupce tak mus ie zrobilo ze nawet krewka poleciala i teraz rana sie slimaczy, wietrzylam go z pol godziny dzisiaj ale zaczal marudzic i zglodnial wiec naladowalam gruba warstwe sudocremu i pampersa :-( rany nie wiem czemu on ma takie kupki "ostre" zal mi go bardzo, mam nadzieje ze uda mi sie to wyleczyc :-(

Ja dziś wypróbowuję debridat,który polecił mi pediatra, powiedział,że nie ma 100% skutecznego leku na kolki.Raz jej już dziś podałam ten debridat i za pół godziny zrobiła dwie kupy i od tamtej pory jest spokojna, w nocy właśnie nie mogła zrobić i dlatego była niespokojna a ja jestem niewyspana..Zapodam jej jeszcze raz...

I co Skakanka jest lepiej po tym leku czy żadna rewelacja???

Elma tak jak powiedział mi pediatra nie ma leku w 100% skutecznego na kolki, jak na razie wydaje mi się ,że jest lepiej niż po Infacolu...

Jeszcze raz wielkie dzieki za wsparcie dziewczyny:tak:
Karlam Bardzo dobrze zrobilas z tym sudocremem jest rewelacyjny na odparzenia.......przynajamniej u nas sie sprawdzil. Emila tez miala odparzony tylek az do krwi i przez noc jej wszytsko zeszlo:tak:

reklama
Maju ...... Jeremi też dostał potówek, a wystarczył jeden spacer w ocieplanych spodniach pod śpiworkiem .... mama się uparła, bo to ona kupiła te portki .... eh muszę je jeszcze kiedyś ubrać, ale do kurteczki i pójść do niej, bo jeszcze gotowa sobie coś pomyśleć :baffled:

Do góry