reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Ja jestem zachwycona huggisami, kupuję te najmniejsze i innych nie chcę przynajmniej do czasu aż Maleńka podrośnie. Pampersów nie cierpię jakieś takie sztywne i śmierdzą mi plastikiem.

nasz to marudzi caly czas :-( teraz w koncu zasnal po wizycie u lekarza i malej porcji cyca ktory predzej go uspal niz nakarmil :-) a wlasnie doktorka zdjagnozowala ze Michas ma kolki i przepisala mu espumisan (4 x 4 kropelki), pytalam o infacol to powiedziala ze to raczej taki lek homeopatyczny i pewnie dlatego na Michalka nie dziala :-( no coz to zobaczymy jak to bedzie po tym espumisanie :-)

Ale infacol i espumisan mają tę samą substancję czynną (simeticon). Kupiłam dzisiaj ten espumisan i zobaczymy czy zadziała ale jakoś nie wierzę że będzie lepiej. A u ciebie Karlam jest lepiej po espimisanie???

my tez uzywamy pampersoe, do szpitala mielismy 1 ale teraz kupilismy 2 i fakt czasami przeciekly ale teraz przy zakladaniu upewniam sie ze sisiorek jest w dol a nie zadarty heheh :-) wlasnie tez sie zastanawiam nad innymi pieluszkami, ale huggisy jakies takei drogie sa przynajmniej tutaj :-(

A my dzisiaj byłyśmy na pierwszym spacerku :-) i było REWELACYJNIE mała spała jak aniołek, chyba jej spacerek sprzyjał bo spała w domu jeszcze przez godzinę po powrocie:tak: i nawet niedrgneła jak ją rozbierałam:no:
A pieluszek uzywam również papmpersów 2 i jestem z nich zadowolona, jedyny ich minus to cena;-) :tak:

Dziewczyny dostalam list z Instytutu Matki i Dziecka by powtorzyc badania na mukowiscydoze , fenyloketunurie i hipotyreoze i ze poprzednie badania jednoznacznie nie moga wykluczyc jednej z tych chorob. Objawy ktore ma NAtalia wskazuja na mukowiscydoze starsznie sie boje.siedze i rycze jestem totalnie zalalmana:zawstydzona/y: :sick:

No właśnie espumisan i infacol to chyba to samo:baffled:
Ja dziś wypróbowuję debridat,który polecił mi pediatra, powiedział,że nie ma 100% skutecznego leku na kolki.Raz jej już dziś podałam ten debridat i za pół godziny zrobiła dwie kupy i od tamtej pory jest spokojna, w nocy właśnie nie mogła zrobić i dlatego była niespokojna a ja jestem niewyspana..Zapodam jej jeszcze raz...
Używamy pampersów, w szpitalu miały Happy wydały mi się fajne.Natalka ma te z Lidla.A pępek odpadł jej jeszcze w szpitalupo trzech dniach:happy:

My tez uzywamy papmersow 2, ale juz ostatnia paczka, bo zostalo nam jeszcze kolo 40 szt, a niestety Roberta zaczynaja juz na nozkach uciskac. :no: A potem zobaczymy, chce sprobowac tych z Biedronki, Lidla i Kauflanda, bo te sklepy mam najblizej. najlepiej jakby mu te z Kauflanda pasowaly, bo mam do niego 5 minut. :-D

reklama
Tynka nie zakladaj z gory czarnego scenariusza. Moze poprostu jakies bledy popelnili i chca powtorzyc badania. Glowa do gory napewno bedzie dobrze.

Do góry