reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
U nas sie sprawdzaly. Ale uwaga z iloscia. Kiedys przesadzilam i Robert mi zwymiotowal :baffled: Aaaa i jest spora roznica w cenie miedzy aptekami i marketami. W aptece ponad 20zl a w markecia kolo 6, 7 zl. Te same opakowania.

my tez zawsze skrapiamy poduszke, marcin sie smieje zawsze ze mnie, że święce mu łózko przed spaniem :-) ale o maści majerankowej nigdy nie słyszałam. jak Gracjanek ma wiekszy katar to przed snem i zanim my sie połozymy jeszcze spac zapalamy równiez w podgrzewaczu olejek o zapachu sosny.

Tynka oilbas jest bardzo dobry, ja tez uzywam kropelki eukaliptusowe albo sosnowe do podgrzewacza i masc majerankowa pod nosek dla zrobienia "wentylacji", krople ostatnio kupiłan nasivin, przy duzym katarze woda morska u nas zbytnio nie działa.

My zawsze też używamy Otrivin + maść majerankowa + pulmex na pierś i plecki a wodą morską psikam przed odciąganiem "katarkiem" wtedy wszystko pięknie się odsysa i przesypia całą noc.:tak:

reklama
u nas tez głownie otrivn extra care. Euphobium (czy jakos tak) tez mamy ale to jest na uciazliwy trwajacy katar z tym ze taki lejący a nie ropny. Te krople sa homeopatyczne i na ropny katar sa za slabe.
Zuzia lubi pulmex :-)

Do góry