reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Maju, problem w tym, że moje dziecię usypia tylko w łózeczku, sporadycznie na rękach jak jesesmy poza domem (ale to musze zdrowo się naskakac). ja chce żeby on umiał też usnąć w wózku. no ale zobaczymy, może do połowy sierpnia przestawie go na jedną drzemkę, chociaż wolałabym nie. no i w upale bardziej chce sie spac. mam nadzieje ze szum morza i wrażenia sprawią ze bedize chciał spac w wózku.

u nas na pierwsze śniadanie, o 9:30, jest kaszka zbożowa z mlekiem z butli w ilosci 210 ml. nastepny posilek jest o 13 - 150 ml mleka. nastepnei o 16 obiadek i o 22 - kaszka mleczno-ryżowa 240 ml.

na spacery zawsze zabieram wózek i jak młody mi zwiewa z placu zabaw, to za kare wsadzam go do wózka, przypinam pasami i siedze se na ławce. a on mi każdego dnia próbuje uciec - umie otworzyc bramke i nawet sie nie ogląda na mnie, wieje ile sił w nogach. przedwczoraj o mało pod samochód nie wleciał, j anie zdązyłm go dogonic przy bramce, on wyleciał z ulice (taka osiedlowa uliczka) i babka zahamowała samochodem dosłownie 20 cm od Filipa. jezny jak sie wystraszyłam. aon spojrzął na samochód i dalej w nogi. ależ miałam ochote mu wlepić w tyłek, tylko bałam sie że odbiorą mi prawa rodzicielskie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
no wlasnie tak sobie ostatnio o tobie myslalam bo mi sie wydawalo ze ty masz taki wozek z tych podwojnych:tak:
bo ja ciagle stoje w miejscu z nowa parasolka ale czuje ze Niko rok to jeszcze napewno pojezdzi to chyba kupie ten lepszy(tym bardziej ze jak juz pisalam on czesto drzemie na spacerach) no i czeka nas zima wozkowa:tak:

Ela ... Mati też nie zaśnie w wózku :no:, musiałby nie wiem jak być zmęczony, żeby w tym wózku paść. Ale myślę, że Filip jakoś sam się dopasuje do warunków na wakacjach ;-). No i temperatura powietrza na pewno po kilku godzinach szaleństw na powietrzu też powinna wpływać na niego nasennie :tak:

Martuchaa ... jeśli Nikuś lubi spać w wózku na spacerze i są możliwości :-), to ja też bym wybrała tego Mclarena. Podobno to są super wózki, bardzo dużo dobrego słyszałam na ich temat :tak:

Elu, Witek też normalnie nie śpi w wózku, bo ciekawy jest wszystkiego dookoła :tak: Ale jak jest na prawdę zdechły to padnie :tak: Tylko musi mieć chwilę spokoju by mógł zasnąć ... żadne biegające dzieci w koło, bo mu przeszkadzają :-( Może Filipek jak będzie bardzo zmęczony to też zaśnie w wózku.

A dziś mój syn utopiłby mi się w .... kibelku :szok::crazy: Mały zajrzał do kibelka i ręka mu się poślizgnęła i leciał głową w stronę wody :szok::szok::szok::szok::szok: W ostatniej chwili go złapałam. Ufff ... Dobrze, że jeszcze mam refleks.

Jessssssssuuuuu Monia :szok::-D:-D:-D:-D

U nas ostatnio dzienne drzemki tylko w wózku odchodzą. Nie wiem, jak to będzie jak pogoda nie dopisze :baffled:

Drzemka w łóżeczku, w wózku, w samochodzie, Nikusiowi nie robi różnicy, ale zawsze tylko jedna, najczęściej od 13-14 przez ok. 2h :tak:.
Elu nie wiem co ci poradzić, bo nigdy nie miałam problemu z uśpieniem w wózku, ale może rzeczywiście spróbuj przetrzymać go, aż padnie ze zmęczenia :tak:, a może po kilku razach mu się spodoba :confused:;-).
Co do mleka nie ma mowy o wypiciu :no:, ale gęstą kaszką z miseczki rano i wieczorem nie pogardzi :-).

reklama
Do góry