reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

PADAM NA RYJ :crazy:MALY PRZEZ CALY DZIEN SPAL JAKIES DWIE GODZINY Z PRZERWAMI:wściekła/y:I DOPIERO TERAZ ZASNAL:eek:SKAD ON CZERPIE TYLE SILY BY MNIE TAK WYKANCZAC:baffled:

reklama
Co do slinienia sie i wychodzenia na zimowe spacerki to ja sie jeszcze wypowiem z czasow swojego dziecinstwa. Odkad paietam na mrozy moja mam smarowala nam na mroz cale buzie mascia z witamina A. Jest tlusta, zapobiega odmrozeniom, odparzeniom i wszystkiemu innemu co sie moze na buzi zrobic od mrozu poslinienia sie itd. Ja jak bylam starsza to sama sobie bozie na mrozie szalikiem przykrywalam ale wydaje mi sie ze to nie jest zbyt madre.

Pamietajcie ze krem na zime nie powinien zawierac wody albow minimalnej ilosci.
My na zime uzywamy Elobazy wlasciwie uzywam jej caly rok jest tlusta ale nie zstawia swiecacej skory i ladnie sie rozprowadza na skorze.

owsiki to są takie białe niteczki wielkosci 2mm, mój mały dostał w piatek lek ale do tej pory owsiki nie wyszły.
Dzisiaj spał tylko raz w dzień i do piero teraz go uspiłam, nie mam juz siły na niego .dziewczyny czy wasze maluchy spia w dzien raz czy jeszcze dwa razy

bb, a czy ten lek dostaje się raz czy potem jeszcze powtarza dawkę? A może owsiki nie wyszły, bo ich po prostu nie było?? No i jeszce jestem ciekawa, jak pediatra (albo może ty ) wpadł na to, że twoje dzidzi ma owsiki, czy tylko na podstawie tego, że mało śpi, czy może były jakieś objawy?

Moja Ewelcia spi godzinkę od 8 do 9, potem po obiadku od 13 do 15, potem czasem jeszcze ucina sobie drzemkę około 17 do 18, a potem już na noc od 20 do 5.30 (o szóstej wstajemy do pracy, więc jestem spokojna, że nie zaśpię;-))

Filip śpi czasami 2, czasmi 3 razy. to zalezy o któej wstanie. ale przecietnie wstaje o 8, później idzie spac ok 11, śpi 1-2 godz. czasami zdrzemnie sie na spacerze na jakies 40 min (ok 14:30) i nastepne spanko jest o 17 - max 1 godz. na nocne spanie idze o 22 i śpi do 8 rano

Elu jak Filipek idzie spac o 22 to sie nie dziwie ze spi do 8 hehehe ;-) tez bym tak chciala ale moj o 20 juz pada :-( w sumie to dobrze bo po 20 juz mamy z Pawlem czas dla siebie i czasami gdzies wyskoczymy, no ale za to maly budzi sie o 5 na mleko i juz koniec spania jest o 7 :-( no ale i tak jest lepiej bo w nocy wstaje tylko raz a potem to o 5 na mleko :-)

Karlam, my spac idziemy po północy, a wyskoczyć nie możemy nogdzie, bo mieszkamy sami:sorry2:
nam pasuje ta 22, tak go nauczyliśmy. wole zeby później poszedł spac i spał dłużej, niz położyc go o 20 i żeby mi o 5 już wstał.
u nas po nocy pierwsze jedoznko (kaszka na 180 ml) jest o 9-9:30

reklama
Do góry