reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
jestem :-):-):-):-):-)
Na temat szalika juz wszytsko wiesz .a co do smoczka to ja mam taka zasade ze smoczek biore ze soba ale nie daje chyab ze mala marudzi to wtedy.....Po pierwsze dziecko powinno oddychac noskiem a nie buzia jesli oddycha buzia to do lekarza by sprawdzil co jest nie tak
moje spia na dworze bez smoczka i zyja :tak:

Dziewczynki a ja mam do Was pytanie związane z spacerkami naszych dzieciaczków ... otóż ... hehe ;-)moja mam i jej koleżanka (babcia 4 dzieci) uważają, że jeśli jest zimno na dworze to dzidzia powinna mieć w buzi smoczek, by nie wdychać zimnego powietrza :confused:, a jak będzie mróz to, że powinno się dzidzi zawijać szalik tak by przykrywał buźkę ... hm ... nie wiem co o tym myśleć, żeby to nie było tak jak z tymi czapkami: zawsze, wszędzię i bez względu na pogodę na głowie :-D;-).
Może m. in. doświadczone mamy tj. Skakanka i Tynka ;-)... mogły by się tu wypowiedzieć i rozwiać moje wątpliwości plissssss :-)

Dobre pytania zadajesz Titka :tak::-D

Ja jakiś czas temu zastanawiałam się co zrobić by w mroźną pogodę Witek się nie ślinił. Czasem to ma taki ślinotok, że powinnam mu jakiś pojemnik zamontować pod brodą ;-) Ale wiadomo, że jak jest zimno to taka ośliniona skóra zaczyna się odmrażać i pękać :szok: Brrr ... Czy dzieci na mrozie instynktownie przestają się ślinić? :baffled:

Co do ślinienia, to jak jest krem ochronny to w sumie nie powinno jakoś uszkadzać skóry, bo ma taką tłustą warstwę na wierzchu :sorry:

reklama
:-D:-D:-DNO NAPEWNO ALE NIE RAZ JEST TAK ZIMNO W NOCY ZE MOJ MAZ W CZAPCE CHODZI :-DJA TO WSZOKU JESTEM I OGOLNIE TU LUDZIE W KOZAKACH CHODZA :szok:NO COZ NIE MA SNIEGU ALE JEST CHLODNO W TYCH MIESIACACH WLASNIE ZIMOWYCH :tak:A PRZEPRASZAM :sorry:SNIEG JEST CO ROKU NA TEJDE NA WULKANIE;-):-pI TO WLASNIE Z TAMTAD CIAGNIE ZIMNO :-p

Do góry