reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Antenka a mimo niewyspania poczucie humoru cie nie omija:-D;-)ale jak katar dopadnie to jest beznadzieja bo na lezaco nie moze oddychac, w dzien lepiej bo wydzielina,ze tak powiem splywa;-)...Ale wspolczuje ci:no:

reklama
Spróbuj go uspić na siedząco, np w foteliku samochodowym, czasem to bardzo pomaga. No i zimno powinno być w pokoju, to obkurczy śluzówkę nosa, 19 stopni jest ok.

No wlasnie Skakanka i dlatego najlepiej mu sie spi u mnie na ramieniu. Szkoda ze ja wstedy nie moga spac bo wyspalibysmy sie oboje:-).
Kasia u nas z reguly jest chlodno w sypialni bo oboje nieznosimy ciapla w nocy i Hubcio jest przyzwyczajony do milego chlodku:-).

Antenka to prawie jak spanie w autobusie;-)
A serio to szybkiego powrotu do zdrowia dla Huberta...Ja dawalam Natlce na noc jakies krople dla doroslych choc wiadomo,ze nie wolno..:dry::sorry2:ale wszystkie te dla dzieci np Nasivin byly za slabe...i to jej przynosilo ulge na pare godzin

A Antoś przeszedł ostatnio sam siebie i wysrutał się podczas kąpieli:szok::szok::wściekła/y::angry: Pierwszy raz coś takiego mu się przydarzyło, a jaki zadowolony leżał:-D

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: zawsze mówiłam, że z Antośka to jest przeAgent ;-)

Za to my wybieramy sie za tydzien do Polski i nie wiem jakie ubrania mam ze soba wziasc. Czy muslicie ze kurteczka mi sie przyda?:sorry2:

u nas zimno jak cholera, prawie jak w zimę także, kurtka, sweterek, rajstopki i ciepła czapka powinny się znaleźć w jego torbie.
A co do katarku, to mozna posmarować np. maścią majerankową, czy co wy tam w USA macie, to ułatwia oddychanie ... albo olejki zapachowe do inhalacji, tylko nie pamietam z czego sie nie stosuje, chyba z sosny i jeszczew czegoś :baffled:
Aha i dziwne troszkę, że mimo tropikalnych upałów Hubcio dostał kataru :confused::confused::confused:

Mi pediatra też polecał takie inhalacje - chociaż trochę trudno wykonalne dla dużego takiego brzdąca, ale napisze, może coś cię zainspiruje. Dziecko kładziesz na brzuszku jego na kolanach twoich, twarzą do ziemi. Pod spodem jest miska z gorącą wodą. No i dziecko wdycha ciepłą parę (woda nie musi być wrzątek, wystarczy taka mocno ciepła spokojnie). Gluty same spływają do miski.
Jeszcze polecam Fridę do odciągania, pewnie znacie, super działa, lepiej niż gruszki (u mnie przynajmniej). Nie wiem, czy w USA jest :sorry2:

Co do pogody, to mój był już na paru spacerkach w kombinezonie z podszewką polarową (10 stopni), więc ciepłe rzeczy jak najbardziej weź :tak::-)

reklama
Do góry