reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

u nas tez chlodno, chyba Oskarek tez ma maly wyciek z nosa
oby to sie powaznym katarkiem nie skonczylo
a na spacerek wsykoczylismy

moj maly tez uwielbia usypiac na ręczkach na ramieniu, ale to jest bardzo męczące. rece i kręgoslup boli

ile z nas jeszcze karmi piersią???
ja nadal karmię i maly to cycek taki!!! nie da mi nigdzie wyjsc
nie posiedzi sam w kojcu, zanim odejde 2 kroki, placze tak ze łzy juz leca po policzkach, wy tez tak macie?
chcialabym skonczyć go karmic ale przeraza mnie, jak tu przejsc na jakis harmonogram karmienia i jaki??????!!!!!!!!!!!!!

podpowiedzcie cos dziewczyny!!! jak przechodzilyscie z karmienia piersia na butle

poza tym Oskar taki cyc, zje po kapieli 200ml mleka z kleikiem ryzowym, powinien spac, a najpozniej o 24 budzi sie i chce cyca, smoczkiem pluje
ja niewyspana, budzi sie potem co 2 godz lub czesciej

reklama
u nas tez chlodno, chyba Oskarek tez ma maly wyciek z nosa
oby to sie powaznym katarkiem nie skonczylo
a na spacerek wsykoczylismy

moj maly tez uwielbia usypiac na ręczkach na ramieniu, ale to jest bardzo męczące. rece i kręgoslup boli

ile z nas jeszcze karmi piersią???
ja nadal karmię i maly to cycek taki!!! nie da mi nigdzie wyjsc
nie posiedzi sam w kojcu, zanim odejde 2 kroki, placze tak ze łzy juz leca po policzkach, wy tez tak macie?
chcialabym skonczyć go karmic ale przeraza mnie, jak tu przejsc na jakis harmonogram karmienia i jaki??????!!!!!!!!!!!!!

podpowiedzcie cos dziewczyny!!! jak przechodzilyscie z karmienia piersia na butle

poza tym Oskar taki cyc, zje po kapieli 200ml mleka z kleikiem ryzowym, powinien spac, a najpozniej o 24 budzi sie i chce cyca, smoczkiem pluje
ja niewyspana, budzi sie potem co 2 godz lub czesciej
ja mam jeszcze gorzej:-pbo Marta sie nie chwyci butli ani niczego innego co nie ma brodawki lub nie jest lyzeczka

Skakanka spróbuj butle Dr Brown
moj innej nie wezmie do bizi
przytulam go jak do piersi i wtedy zamiast brodawki daje butle
albo czasem smoka chwyci

a jak u Ciebie w nocy, czesto jada?

Też słyszałam dużo dobrego o butelkach Tommy Tippie - mają takie bardzo szerokie, jak cycek i mięciutkie smoczki. Ja przechodziłam stopniowo. Chciałam najpierw zmienić nocne karmienia na butelkę, bo przez sen on dobrze zasysał cokolwiek, a wtedy mógł mnie mąż wyręczyć w nocnych karmieniach. Potem generalnie mały sam przestał pić z cycka po ok. 1,5 miesiąca od zmiany nocnych karmień na sztuczniaka.
Skubany obwąchiwał brodawkę i odwracał głowę z głośnym łaaaa (znaczy mamo jeść, ale nie tego paskudnego cycka tylko dobre sztuczne mleko ;-)). Stopniowo o tyle miło, że nie miałam żadnego problemu z nawałem, zapaleniem piersi i tym podobnymi historiami.

czesc mamusie dawno mnie u Was nie bylo :-)
ja rowniez przechodzilam z cyca na butle stopniowo, ale w sumie to Julka wymusila, a nie ja tak chcialam. zaczelo sie od karmienia przed spaniem, mala darla sie w nieboglosy i nie chciala lapac cycka, za to butle bardzo chetnie wiec po kilku probach wreszcie jej odpuscilam i zaczelam podawac butle i tak juz poszlo, pozniej stopniowo kolejne karmienia to butla. teraz jeszcze karmie troszke cycusiem zwykla dwa razy, ale to juz nie na pojedzenie, ale tylko takie przytulenie i pomymlanie :-). co do butelek toomee teepe to faktycznie sa fajne, imitujace piers kobieca. co do karmienia nocnego to u nas sytuacja co raz gorsza, Julka w nocy budzi sie co dwie, trzy godziny i musi dostac butle bo inaczej nie zasnie - bedzie sie darla poki nie dostanie jesc

reklama
Antoś już od jakiegoś czasu przesypia mi całe nocki a w nocy nie je już od dawna. Za to rano o 5.00 budzi się taki głodny, że piszczy na widok butli:tak::-D

Do góry