reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

A Antoś przeszedł ostatnio sam siebie i wysrutał się podczas kąpieli:szok::szok::wściekła/y::angry: Pierwszy raz coś takiego mu się przydarzyło, a jaki zadowolony leżał:-D
hehe fajnie;-)Natalce tez sie raz zdarzylo:-Da raz jak puscilam ja,zeby biegala bez majtek i w razie czego miala wolac,ze jej sie chce siusiu ale co innego zaczela robic:rofl2:ja w szoku mnie zamurowalo patrze na meza czy ona zareaguje ale udalo mu sie zlapac w nocnik oczywiscie fuj:rofl2:;-)

reklama
Tika nie mam pojecia jak to jest z tymi zimnymi uszami:eek:z tego co wiem to wyznacznikiem ciepla u dziecka sa nozki:eek:a nie raczki np...
A co do kup to u nas to standrad,ze robi wiecej niz jedna, dwie trzy nawet cztery ale nie liczy sie ilosc tylko jakosc;-)czyli wielkosc;-).Tak mi sie wydaje,ze robi na raty zamiast zrobic jedna a porzadna...

Nie do konca zgodze sie z Toba bo moja Oliwia ma praktycznie non stop zimne rece i nogi mi powiedzialno ze wyzacznikiem ciepla jest klatka piersiowa i kark. Ale faktycznie jak jest jej zimno to nogi ma jak sopelki.

U nas też jest zimno w mieszkaniu, a w łazience najgorzej. Przed kąpielą włączamy na moment farelkę by trochę ogrzać powietrze. A od 10 września zaczynają u nas grzać :-) Witek dość często ma chłodne rączki i nóżki a także nosek, ale klatkę i karczek ma cieplutkie. Niestety teściowa uważa, że jest mu zimno i chce ubierać go na cebulkę. Ja zakładam mu bodziaka z krótkim rękawkiem, bluzeczkę z długim i spodenki i jest mu w sam raz.

u nas tez zimno, ale dzisiaj juz bedzie cieplutko, jak Piotrek wroci z pracy to napali,bo my mamy centralne ale swoje, weglowe, wiec nie jestemuzalezniona. :tak:
A co do kapieli, to wystarczy, ze w lazience puszcze goraca wode tak na minutke przed kapaniem i sie wystarczajaco nagrzewa. No ale tez nasza lazienka ma 1,5m na 2m :-D

U nas też jest zimno w łazience, ale robię to samo co aph:tak:. Ale ja tez mam małą łazienke:tak:. I cały czas polewam Hani wodą plecy jak sie bawi, żeby nie zmarzła:tak:.

dziewczyny mam pyanko czy waszym dzieciom tez sie robia takie krosteczki od slinienia sie, przy kontach warg i na brodzie?
jesli tak to jak sobie z nimi radzicie?
Wogole oliwia chyba zaczyna rozumiec niewolno. Maz sie ze mnie smieje ale ja widze efekty, jak powtarzan ze nunu nie wolno to po trzech czterech probach przestaje.
A co do temperatury to u nas w calym domu jest zimno ale ja niestety nie posiadam farelki zeby nagrzac wiec kompie Oliwie w takiej temperaturze jaka akurat jest.

reklama
U nas ze spaniem tragedia. Hubcio ma katar ktory nie pozwala mu zasnac dobrze i niestety trzecia nocke mamy z glowy. Spimy po trzy godziny dotego z przerwami. Jak ja maze zeby sie wyspac. Jak tak dalej pojdzie to poobijam sobie glowe od stukania w klawiature:tak:

Do góry