reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny - ja pytalam lekarke o dopajanie. Powiedziala mi, ze na piersi w zasadzie nie trzeba, ale jesli juz to wlasnie przegotowana woda mineralna.
I jak beda upaly to zamierzam to robic - zgadzam sie z tym co napisala hatorska - jak tu wytlumaczyc dziecku ze ta piers to tylko tak na 3 minutki??? :)

reklama
ja nawet ostatnio dokonalam zakupu - mala butelka + herbatka rumiankowa - zamierzam serwowac malej :)
michala niczym nie dopajalam ale on sie urodzil na jesieni i nie bylo takich upalow :)

a teraz mala spi na balkonie - po powrocie ze spaceru sie nie obudzila wiec kima sobie dalej :)

hatorska pisze:
Lidijka, a jakie herbatki serwujesz ;) ?

Raz wypił koperkową z HIPP-ai po niej "spał jak zabity" prawie 3 godziny w dzień-to dla niego rekord świata:). A jak sie obudził to zrobił ogrooooomną kupę. Na opakowaniu pisze, że nie stosować za często bo ona uspakaja i moze uzależniać, hm... tak pisze. A ostatnio łyknął sobie zwykłą, czarną tylko bardzo słabiusieńką z cukrem (pewnie powinnam kupić glukozę do słodzenia). Za nie długo spróbuję rumianek ;D

My tez byliśmy na dłuuugim spacerku, chyba za długim, bo weszłam na chwilę do ROSSMANA dokupic sprawunki dla Matiego i juz dostał wielkie oczy i od razu zgłodniał. Dobrze, ze mieliśmy blisko do domku:)

Mi też lekarka w upału kazała małą przystawiać do piersi tak tylko na chwilkę - ale Oliwka nie chce cyca wcześniej jak po 2 h od posiłku, też nie umiem jej wytłumaczyć ze to tylko picie, zresztą dla niej 5 minut trwa cały posiłek więc na picie to bym ją musiała chyba na 30 sekund przystawiać!
Chyba spróbuję z wodą bo herbatek strasznie nie lubi!

No to ja mam jeszcze wiekszy problem bo moja Majeczka spi po posilku okolo3 godzin i je pozniej okolo 10 min i sie najada. Probowalismy jej dac do picia herbatki i wody ale nie da sie :((( ona wcale nie toleruje butelki wypluwa i zbiera jej sie na wymioty probowalam lyzeczka ale ona niechce i wypluwa :))) No i nasza lekarka powiedziala ze dziecko karmione sama piersia nie potrzebuje nic innego do picia. Wiec juz sama nie wiem.

Wydaje mi się że jeśli dziecko nie chce pić to może po prostu nie jest spragnione, po co je zmuszać do picia, widocznie to co wypija z cycusia wystarcza. Ja dwa dni temu próbowałam dać Karolince herbatki, troszkę wypiła ale w sumie prawie nic. Muszę jeszcze spróbować dać jej wodę. Z tego co ja wiem to dziecko karmione piersią nie musi być niczym dopajane, ale faktycznie jak są upały to można spróbować.

Ja podaje malemu herbatke rumiankowa (HIPP) bo teraz gdy zrobilo sie bardzo cieplo to chce mu sie pic,maly strasznie ja lubi bo faktycznie jak przystawic malego na chwilke do cycka ? moje dziecko nie zna takiego polaczenia jak chwilka i cycek..u niego cycek to zawsze dluzsze posiedzenie wiec butelka z rumiankiem jest jak znalazl - jedyne na co musze uwazac to na to ze Kubus robi kupki po rumianku najczesciej juz w trakcie picia, wiec moze to byc klopotliwe na spacerku.

Ja dziś próbowałam z wodą lekko posłodzoną (musze kupić glukozę) i mała na spacerku podpiła conieco - widać że chciało jej się pić, nic dziwnego na takich upałach.

to prawda ze dziecko karmione piersia teoretycznie nie potrzebuje zAdnego dopajania woda ani niczym innym i dlatego nie dopajalam michala - ale to byla jesien/zima wiec i inne temperatury ; teraz jak bedzie potrzeba i mala bedzie chciala to bede ja dopajala woda lub herbatka rumiankowa - juz raz probowalam dac jej wode ale byly problemy ze ssaniem :) wcale sie tym nie przejmuje ... jak bedzie chciala to sie naucdzy :)

reklama
dziewczynki kochane... przepraszam, ze sie tak z zewnatrz wtracam :) ale mamy w domku maly problem... dwumiesieczna coreczka mojej szwagierki od 4 dni nie robila kupki... czy to cos zlego? chyba tak, bo mala dzisiaj zaczela sie meczyc okropnie... jak mozna pomoc takiemu maluszkowi? co poradzic zaniepokojonej mamie?
dodam, ze Amelka pije tylko mleko z piersi, nie pija nawet herbatek zadnych... wiec tez nie chcemy od razu wlac w nia duzo jakiegos "obcego" napoju...

licze na wasze rady :)

buziaki :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry