reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Norbik tez ma krostki na buzce....:( W sumie to ma je juz od jakiegos czasu - glownie na policzkach, pocztakowo myslalam, ze to potowka od przytulania do piersi przy karmieniu. Ale niestety, jest tego coraz wiecej - troszke tez na szyjce i takie suche na uszkach. Chyba to samo, co wczesniej opisala Martap22 u swojej Wiki.
Martap22 - czy udalo Ci sie dojsc co to za dranstwo ta wysypka? I czy dobrze zrozumialam, ze pomogl krem Dipobase (czy to jest tylko na recepte?). Moja lekarka powiedziala, ze to raczej alergiczne, tylko nie wiadomo na co.
Polecila odstawic na kilka dni nabial, wiec od paru dni nie jem zadnych mlecznych przetworow. Ale wysypka nadal jesto i chyba nawet sie nasilila. Ale akurat teraz to sie z tego paradoksalnie ciesze, bo strasznie balam sie ze to moze byc skaza bialkowa. Dlatego post nabialowy chyba zakoncze. Podejrzewam tez jajka, wiec od jutra przez kilka dni post jajeczny.

reklama
Ja mam pytanie odnośnie kąpieli: czy myjecie dzieciaczkom główki przy każdej kąpieli? A jak myjecie to czym? Ja mam szampon i płyn do kąpieli 2w1 Bobini i świetnie się sprawdza, a myję małej główkę co drugi dzień.

my kapiemy mala codziennie -za kazdym razem moczymy glowe a podobnie jak ty co drugi dzien myjemy jej glowe mydlem bambino :)

Ewcik-niestety nie znalazlam przyczyny krostek ale to chyba nie skaza bo nabial jem normalnie,poza tym mala jest dokarmiana mlekiem sztucznym a w tej chwili krostek nie ma,krem Diprobase mi naprawde pomaga, jest bez recepty, ponad 10 zl kosztowal, mozesz tez kupic Cutibase-tanszy ale podobne ma zastosowanie.
mam nadzieje ze wam tez pomoze ten kremik.
ja kapie mala od tygodnia w balneum hermal-tak zalecil dermatolog na te krostki, jest super. glowke myje codziennie mydlem bambino, troche stosowalam szampon nivea ale zrezygnowalam.i od 2 tygodni walcze z ciemieniucha,musze chyba kupic olejuszke-podobno dobra.

Ja codziennie myję Oliwce główkę mam płyn j&j do ciałka i głowki z dodatkiem oliwki, ale oprócz tego też używam oliwki po kąpieli

Ja też myję główkę codziennie szamponem Nivea a do kąpieli stosujemy Oilatum.

My też myjemy główkę przy okazji kąpieli. Ostatnio używaliśmy płynu do kąpieli z oliwką Nivea.

Ja kapie bobaska w Balneum i tego tez uzywam do mycia jej glowki - jakos do tej pory nie wpadlam na pomysl aby kupowac jej specjalny szampon do wloskow ;) Glowke oczywiscie myjemy codziennie

My myjemy szamponem Nivea co drugi dzień.

Napiszcie jak sobie radzicie z upałami............bo ja ubieram krótkiego bodziaka i skarpetki(czasem bez skarpetek), nie zakładam małemu czapki. No i mam ze sobą przegotowaną wodę mineralną w butelce, którą mały pije jak smok :)

reklama
hatorska - a jak wiatr wieje to nie jest za zimno ? ja na body zakladma jeszcze spioszki - takie bez rekawka i cienka czapeczke

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry