- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
eanye- nam lekarka mówiła że dziecko karmione piersią może nie robić kupki nawet do 7 dni, nie ma na to reguły, ale jeśli mała się faktycznie męczy chce zrobić a nie umie to trzeba jej jakoś pomóc. Niestety nie jestem ekspertką, spróbujcie te herbatki, masaż brzuszka też może pomóc, z tego co wiem niektóre mamy robią dzidzom "rowerek" nóżkami i to tez pomaga.Pomocny bywa termometr ale jest to raczej niewskazane.
herbatka z kopru włoskiego też jest dobra na trawienie, jak mama nie chce dopajać czymś innym jak pierś może niech sama najpierw sobie popije, a jak nie da rezultatów to poda dzidzi... moja mała czasem zanim zrobi kupke puszcza serie bączków i tu pojawiają się problemy bo czasem jakoś nie może puścić, pomaga delikatne masowanie brzuszka i dociskanie nóżek do niego...
..aenye
Mama grudniowa'06
dziekuje, dziewczyny.. wszystkie rady przekazalam, zobaczymy, co wyjdzie z tego
Magdaleona
Fanka BB :)
Są jeszcez specjalne czopki dla dzieci. Mi lekarka mówiła że o zatwardzeniu u dziecka karmionego piersią mówimy jak maluch nie robi kupki 4 dni - więc każdy inaczej. Mi poleciła pomóc dzicku termometrem (końcówkę moczymy w oliwce i wkładamy do pupki - tak jak przy mierzeniu temperaturki - po minucie mała zrobiła kupkę, zresztą nie jedną a 5!!!)
Witajcie Mamusie Tez jestem kwietniowa Nasza Natalka urodziła sie 4-tego. Jest juz taka duża Jeśli pozwolicie to chetnie do Was tutaj dolacze. Tak odnosnie kupek to tez mam male pytanko. Moja córunia bardzo czesto popuszcza,gdy ja przewijam i ona sie zaśmieje, kicha lub płacze, wtedy strzela wręcz kupka, czy u was tez to sie zdarza?
Magdaleona
Fanka BB :)
Witamy Margarett, Oliwka też tak czasem miewała - kupka od kichania, a przy przewijaniu to był kiedyś jej ulubiony numer - całe szczęście że wyrosła już ze "srania po rękach"
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: