reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dzieki. Tez staram sie tym nie zamartwiac - w koncu dzieciaczki w roznym tempie sie rozwijaja. Mam nadzieje, ze specjalisci powiedza tak samo :D

Iza-powodzenia,na pewno wszystko bedzie ok.
ja dzis bylam z mala u lekarza bo tez mnie niepokoilo kilka rzeczy i dostalismy skierowanie do laryngologa bo lekarka podejrzewa zapalenie ucha ale moim zdaniem wcale mala nie ma zadnego zapalenia,bo podobno jesli dziecko am chore uszko to jesli sie je dotkie paluszkiem to placze a ona nie placze. oczywiscie jesli nie bedzie poprawy to za tydzien mamy isc na kontrole, a do laryngologa idziemy 6.wrzesnia. i oczywscie nic sie od tego lekarza nie dowiedzialam (nie bylo naszej pani doktor),ja jej mowie tysiac objawow a ona nie wie,co ma poradzic.No dzieki za takich lekarzy!

Marta to rzeczywiście "super lekarka" niech żyje polska służba zdrowia! Oby u Martusi to nic poważnego.
Priscilla to była lekarka ortopeda, bardzo miła ale w sumie nie wiem co małej jest, tylko tyle że za dużo leżała na brzuszku. Teraz jej w ogóle nie pozwalamy tak leżeć, bidulka się buntuje ale to dla jej dobra.
A Karolinka nie układa się chyba w księżyc, tzn czasami jak lezy na boczku to wygina główkę bardzo do tyłu tak samo jak wygina leżąc na brzuszku, i przewraca się tylko na lewą stronę.
A Twoja Wiki też na pewno będzie już niedługo dźigać główkę, Karolinka też dość późno zaczęła to robić.

Ale my mamy z tymi naszymi pociechami !!! Wiecznie coś... Czasami się tak zastanawiam, czy jaby to wszytsko zostawic tak jak jest, to prawdopodobnie samo by się wyregulowało, a tu teraz tyle badań, pytan, lekarzy, wizyt, że człowiek może się załamac, ja czasami żałuję, że w ogóle zapytałam moją lekarke o to odginanie główiki do tyłu, od tego się zaczeło, potem neurolog, usg i co teraz ??? .... ten cholerny rezonans.
A tak główki pewnie by juz dawno nie odginała, choć oststnio znów to robi, ale tylko jak lezy na prawym boku ??? i nie wiedziałabym nic o tej torbielce i spokojna bym była, ale... z drugiej strony....ah

a mojemu maluszkowi poprawiła się Asymetria - jadnak z powodu dołeczka w klatce piersiowe i że się nie przewraca + irączki zaciska i nne drobne żeczy - zostaliśy skierowani przez neurologa na program wczesnej interwencji - wchodzi w to basen, masaż i ćw Bobtha - mam nadzieję, ze po tym już wszystko będzie dobrze.
margaret - oj jest co się martwić tymi pociechami naszymi ;) - czasami nie wiadomo - czy lepiej wiedzieć czy życ w błogiej nieświadomości. ::)
Ale jak wiesz to przynajmniej robisz co możesz

Gosiek, a gdzie takie programy saprowadzone? Sama bym chetnie chodzila z mala na cos takiego.

reklama
Priscilla - w przychodni specjalistycznej dla dzieci - u nas we Wrocławiu jest to Promyk Słońca - i tam przyjmują sami spacjaliści - można tam iść ze skierowaniem lub płacić. Najlepiej iść do pediatry, zeby dał skierowanie do specjalisty - nas wysłał neurolog - na ten program.
idzia - nie wiem jak ci wytłumaczyć - może tak - jak masz biust - to pomiędzy biustem masz lekkie wgłębienie - i mój ma większe niż każde dziecko - nie leczone może powodowaz poważne konsekwencje ( np. żebra za bardzo odginają się do środka i trzeba pomiędzy nie wkładać płytkę, żeby nie wbijały się w serduszko). Ja też miałam taką dziurkę jak byłam mała i do 3 roku życia chodziłąm na basen. I teraz mam OK. Moja mam znała taką babkę, której synek miał takie cos nie leczone i miał robioną operację -a więc nie mogę tego lekceważyć.
Nie jest to sprawa krzywicy - bo lekarka sprawdzała.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry