reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Iza na pewno będzie wszystko ok

Magdaleona sposób naprawde świetny nigdy na to nie wpadłam

reklama
Widzisz Idzia my też nie przypuszczaliśmy, mała leżała bardzo dużo na brzuszku prawie cały czas a wiadomo co za dużo to nie zdrowo. Teraz walczymy z nią prawie non stop, na spacerze co chwilę muszę ją przekręcać spowrotem na plecki, ale po ktrórymś razie się poddaje. W najbliższym czasie wybieramy się do neurologa, mam nadzieje że jego badanie nie wykaże żadnych nieprawidłowosci.

Magdaleona - faktycznie super sposób :)

Iza, moj dzidzius mial takie same objawy i wcale nie lezala dluzo na brzuszku, a wrecz bardzo krociutko. Podobno wynika to ze wzmozonego napiecia miesniowego. A Twoj dzidzius podnosi glowke jak go podciagasz za raczki?

Dziewczyny dziękujemy za wspacie!
Priscilla u nas też coś z tym napięciem mięśniowym jest, na wskazaniu na intruktaż lekarka napisała tak: wzmożone napięcie na obwodzie, tendencja do ekstensji i obserwacja strony prawej. Wiesz może co to wszystko oznacza, bo za bardzo nie zrozumieliśmy o co chodzi ale z tego co mówiła lekarka to wynikało że między innymi przez to że tak często była na brzuszku to jej się to porobiło.
A główkę dźwiga i ładnie podciąga się do siadu, powiedziała że bardzo dąży do siedzenia i będzie juz niedługo sama siedzieć. Musimy iść do tego neurologa żeby w końcu się dowiedzieć czy coś jej jest czy nie ???

Iza - jaki lekarz tak ladnie Wam to opisal - ortopeda??
Wzmozone napiecie na obwodzie i ekstensja to chyba wlasnie to wyginanie, ze dzidzia robi mostek. A prawa strona... - czy przypadkiem Twoja dzidzia nie uklada sie w ksiezyc??
Moja nie chce dzwigac glowki przy podnoszeniu i tym sie martwie :( Do neurologa jakos za 3 tyg idziemy. A ortopede mamy do bani. Do dobrego idzimy po raz pierwszy 13.09 - zobaczymy co nam powie

priscilla - a co mowi pediatra o tym podnoszeniu glowki ? moja mala jest 5 dni starsza ale lekarz byl ostatnio bardzo zdziwiony ze tak mocno mala podnosi glowke - wiem moze u ciebie jeszcze przyjdzie czas na to i nie jest to nic niepokojacego ...

reklama
priscilla - a wiec mam nadziejej ze bedzie lepiej - a po wizycie u lekarza daj znac co inni fachowcy mowia na ten temat

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry