reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Z Delfina moja siostra jest zadowolona.Bylam tam taz kiedys z nia na zajeciachi osobiscie widzialam jak to wyglada.Fajnie.A co do cen to musisz sprawdzic na stronie bo kazda grupa wiekowa ma chyba inny cennik..

reklama
Ja uważam że basen to świetna sprawa, wybieramy sie na niego od miesiąca ;D ale zajęcia są tylko w niedziele i zawsze coś wypadnie. Teraz w niedzielę chcieliśmy jechać ale trzeba najpierw zarezerwować miejsce, dobrze że mi przypomnialyście zaraz to muszę zrobić :D U nas jest taki super basen dla niemowląt, woda ozonowana o odpowiedniej temperaturze, a dorosłe kobiety żeby skorzystać z tego basenu (popluskać się z dziećmi) muszą mieć ważny wynk bakteriologii dróg rodnych, więc to już chyba świadczy o tym że jest bezpieczny, nie mogą brać udziału w zajęciach również osoby z infekcjami itp. My pójdziemy ale z małą do wody wejdzie tylko mąż bo właśnie nie mam tego badania aktualnego. Ja będę robić za fotografa ;D
Też pytaliśmy naszej pediatry i bardzo była za :)

Tez sie wybierałam Z Natalką na basen, ale na forum przesledziłam opinie o takim naszym baseniku dla dziciaczków, a jest niestety tylko jeden, że dałam sobie spokój. On jest bardzo malutki i mieści się w domku i właściciele podobno tak dużo maja chętnych, że przstali zwracac uwage na klienta, a licza teraz juz tylko kasę. Nie mam zamiaru więc dawac mojego maluszka w rece, kogoś komu na nim nie zależy, nie będe ryzykować. Ale jak Natalka będzie większa, to na pewno nauczę ją pływać i zaszczepię miłość do tego sportu, a Maciek zaszczepi jej rower, co jest jego miłością ( no oczywiście oprócz nas;) i bedziemy mieli małego sportowca ;)

A mój mąż wczoraj oglądał gazetki reklamowe z hipermarketów z synem ;) i tłumaczył my, że jak będzie starszy to kupi mu PS2 i tak Go wyszkoli... No to ja będę mieć ładnego "sportowca" w domu... :mad: Na basen myślę pójść trochę później, ale rower i jakąś inną dyscyplinę sportu zamierzam wszczepić Olkowi. Zeby nie był jak tata - ospały i trochę leniwy. Napewno będzie jeżdził na łyżwach i umiał pływać.
Mam pytanie: Olo przy karmieniu, zwłaszcza wieczornym bardzo się poci. Nie ubieram go zbyt grubo - body i pajac albo śpiochy. i do karmienia nakrywam lekkim kocykiem (może nie powinnam?). Najbardziej poci się na głowce. Czy to może być objaw niedoboru wit D3? Magdaleona jak to jest u Twojej Oliwki? Czy Ona też miała takie objawy, czy tylko lekarz zbadał ciemiączko i stwierdił niedobór wtiD3 i wapnia?

Pocenie sie glowki jest podawane jako 1 z objawow niedoboru vit D3. Ale nie martw sie, przeciez wszystkim dzieciom poca sie glowki podczas karmienia, bo wkladaja w ssanie duzo wysilku. Moze na poczatek przestan go nakrywac i poobserwuj czy potliwosc sie zmniejszyla

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry