dori
Fanka BB :)
Byłyśmy dzisiaj u pediatry na kontrolnej wizycie. Chciałam żeby ją obejrzała bo nie ufam lekarkom z mojej przychodni. Kaludia jest zdrowia i rozwija się bardzo szybko. Urosła już 9cm i waży teraz 6350g. Ale powiem wamcoś ciekawego. Moge już jej zacząć podawać kleik ryżowy. Powiedziałam lekarce, że czasami musze gdzieś wyjść i nie mam co jej wtedy dac do jedzenia bo swojego tyle nie mam żeby zrobić zapas a za sztucznym nie przepada, trzeba ją długo zagadywać żeby się zassała i zaczęła jeść. Lekarka powiedziałą, że bardzo dobrze bo jeśli mama ma mleczko do karmienia to "krowa" ze swoim nie powinna się narazie wtrącać tym bardziej, że do 3 miesiąca mała dostawała od mleka wysypki. Poza tym od jakiegoś tygodnia Klaudia zaczęla budzić się w nocy na jedzenie czego już nie robiła odkąd skończyła 1 miesiąc więc wieczorne jedzonko ma wyglądać teraz u nas tak, że po kapieli kleik ryżowy, potem troszkę rozrywki i pierś do syta. Powinna być wówczas najedzona na tyle że będzie spała tak jak do tej pory. O kurcze nie spodziewałam się, że tak szybko. Potem można do kleiku dodawać troszkę marcheweczki a potem mogą być kleiki smakowe. ale to wszystko stopniowo.