reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mati lubi lezec na brzuszku, ale nie daje mu zasnac, chyba, ze na moim brzuszku.Czasem tak drzemalismy z rana. Ale kolezanki synek 3 tyg starszy od Matiego tez spi na brzuchu od urodzenia. Na pleckach pośpi 5 min i ryk.

Byliśmy na szczepieniu. Mati był dzielny i bardziej piszczał z tego powodu, ze był śpiacy niz z bólu. Pani pielęgniarka zrobiła to bardzo szybko, sprawnie i bezbolesnie:) A Mały się zaraz do niej śmiał w głos.

Mati jest zdrowy, ciemiaczko oki, przybiera prawidłowo, i ma dodatkowe sutki (nie szkodzi). Hm.. ale te jego panny będą miały fajnie....hi,hi...

Mały od niedzieli robi kupki co drugi dzień ale bąki to puszcza tak śmierdzące, ze szok. No ale najważniejsze, ze gazy odchodzą. Pani doktor mówiła, ze to przez uapły. Mam czesciej dawac herbatkę.

A wczoraj u ortopedy pan doktor był bardzo "nieuprzejmny", jak zaczęłam zadawać pytania to był wyraźnie zadowolony, ze mu czas zajmuję. Mamy skierowanie na usg bioderek. Zeżliłąm sie nieco, bo byłam przekonana, że badanie to wykona za jednym razem. Gdybym wiedziała, że tak będzie to już dawno bym zrobiła to usg. Eh... i tak będziemy sie wkurzać na tę służbę zdrowia-Jasny gwint.

reklama
hmmm a my nie robilismy wcale usg bioderek,lekarz nigdy nie kazal tego robic a ja nie bede sie pchac na sile, z reszta z tego co wiem to w moim malenskim miescie pewnie nie robia a jak robia to pewnie jakies niedouczone albo maja zly sprzet, jakos jestem zle nastawiona do sluzby zdrowia:))hehe
mam pytanie do Magdaleony - jakiej firmy dajesz to jabluszko Oliwce?i trzymasz potem w lodowce ile czasu?bo ja dzis chcialam kupic ale bylo anpsiane zeby trzymac 48 godzin po otwarciu w lodowce, no ale jak ja dam malej 1 lyzeczke dziennie to pzrez 2 dni nawet 5% sloiczka nie zje, i co ja zrobie potem z cala iloscia?zjem sama?:))

Marta mi lekarka mówiła jeszcze lepiej, żeby nie trzymać dłużej jak 30 godzin. Po otwarciu słoiczka dajesz do lodówki i następnego dnia dajesz lekko podgrzany lub chociaż ocieplony do temp. pokojowej. Po takiej serii 2 dniowej resztę jesz sama. Ale to tylko w czasie przyzwyczajania do pokarmów z każdym dniem dajesz o łyżeczkę więcej i po tygodniu mała je już pół słoiczka więc słoiczek jest na 2 dni. Teraz po 2 tyg onnego jedzonka mała je już cały słoiczek owoców (jabłko, jabłko + dynia, dynia itp) a od poniedziałku zaczynamy z zupkami jarzynowymi. A i marka nie ma żadnego znaczenia zależy co jest w sklepie (ale jak jest wybór to najpierw biorę Gerbera, potem Bobo Vita a jak tych nie ma to inne)

Czy wasze rozkoszkowe dzidziulki też się tak za głowe łapią a czasem nawet drapią po głowie? Normalnie jakby miał jakieś ogromne kłopoty. Zatrwożyłam się, ze może go główka boli, ale jest radosny, ruchliwy i nie ma gorączki więc to chyba taki czas, ze łapki idą w każdą stronę i rozpoznają swoje części ciała:)

Nie wiem czy pisałam, że po ostatniej wizycie u lekarza pani doktor stwierdziła alergię pokarmową, przeszliśmy na mleko AH (tzn dokarmianie tym mlekiem, bo tak to uparcie staram się karmic piersią) a ja jestem na diecie bezmleczej. Losie, przecież nawet w wafelkach jest mleko. No i jakos daję radę a Pudzikowi się ładnie buzia goi i nie ma już tych szorstkich krostek czerwonych. A mi sie chce płatki z mlekiem albo jogurtem. Jutro spróbuję płatki z woda przegotowaną (słyszalam, ze jedna pani tak je). Wczoraj sie zapomniałam i zjadłam kawałek sernika u mamy. A lodach to moge zapomnieć:( Ale to nic, to się da:)

Lidijko to chyba tak dzieci mają że sie chwytają za główke.Moja niunia też tak robi jak nie łapie sie za głowe to paluszki prawie wkłada sobie w oczka.

Życzymy dużo sił aby nie jesć nic na mleczku.

A ja jem już chyba wszystko. Nasza pediatra powiedziała że jak Klaudia skończy 3 miesiące to żebym zaczęła jeść nabiał i zobaczyła jej reakcję - reakcji nie było więc już mogę pochłaniać jogurty i lody których tak mi brakowało.

To ja jestem lepsza bo mleczko i jogurty od samego początku jadłam i Diminisi nic nie była.A teraz to już prawie wszystko jej.Nawet już jadłam troche kapustki świeżej,ogórka i pomidorka.Kiszone ogóreczki też jadłam.I Dominica nic a nic nie jest.

Rybciu to bardzo dobrze, bo Klaudia miała całą buźke zsypaną jak tylko zjadłam coś mlecznego, dlatego teraz tak się cieszę i delektuję przetworami mlecznymi tym bardziej, że i zęby chyba się osłabiły bo już mnie coś pobolewa. Trzeba iść do dentysty żeby oglądnęła.

reklama
dziewczyny - trZymam kciuki za wszystkie dziciaczki i mamy co nie moga wielu rzeczy jeszcze jesc :) mam sporor zaleglosci wiec ciezko mi wszystkich po imienieu wymieniac :)

my tez jestesmy po kolejnym szczepieniu - dopiero przy wyciaganiu igly mala sie rozrycZala i nawet cyc jej nie uspokoil - dopiero butelka z woda swoje zrobila - potema mala usnela i caly dzien byla marudna ... w  nocy miala goraczke - teraz jest ok ale nadal marudna - ponoc do 3 dni tak moze byc ... mam nadzieje ze juz dzis bedzie lepiej ...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry