reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Magdaleona trzymam kciuki za Was żeby wszystko szybko wróciło do normy.

Ja się wybieram niedługo na wizytę kontrolną ale prywatnie. Chcę żeby lekarka z prawdziwego powołania zbadała Klaudię bo takie kontrole u mnie w przychodni to wyglądają tak że mała zostaje zmierzona, zważona, osłuchana i zajrzy jej do gardła. Wydaje mi się, że to za mało. Ostatnio nawet nie obejrzała jej ciemiączka, a jak poszłam z nią żeby ją zbadała bo trochę mi kasłała to po osłuchaniu powiedziała że nic jej nie jest i nic nie trzeba dawać. Na szczęscie jej przeszło ale ja sama na wszelki wypadek dawałąm jej cebion 2 razy dziennie. A jakby się coś działo jak na przykład u Magdaleony to skąd niby mam wiedzieć? przeciez ja się na tym nie znam.
Zresztą opowiem Wam co ostatnio usłyszałam od kobitki która razem ze mną czekała na szczepienie (3 godziny). Upał, dzieci płaczą i się niecierpliwią a lekarka godzinę spóźniona. Wreszcie pojawiła się i idzie spacerowym krokiem do gabinetu. Jakis ojciec wkońcu nie wytrzymał i się pyta czy sobie żarty stroi, przecież to są dzieci i nie maja tyle cierpliwości co dorośli, a ona mu na to bezczelnie: za taką pensję co ja tu dostaję to mogłabym Państwu tylko dzień dobry powiedzieć.

Dori, a to wredne babsko! To niech zmieni zawód! Denerwują mnie ostatnio lekarze... Chociaż my pediatrę mamy super :) Nigdy nie czekamy...

Magdaleona pisze:
Po wizycie u lekarza niestety dalej jest rozmiękczanie potylicy - Vigantal 2 x 2 kropelki bez względu na pogodę i 5 ml Calcium co 2 dzień

Magdaleona, co to jest rozmiekczenie potylicy? Pytam, bo u Viki stwierdzono bardzo miekka glowke a nasz lekarz stwierdzil ze to od nadmiaru D3 i kazal ja zupelnie odstawic...

Priscilla no własnie Oliwka ma miękką główkę z tyłu z jednej strony i nam lekarka powiedziała, że to od niedoborów i mamy Vigantal i Calcium. Ale już kolejny raz słysze że w sprawie wit. D sa zdania podzielone... ja sie trzymam mojej lekarki bo prowadziła mojego męża od niemowlaka i wyrósł na wielkiego chłopa... zresztą jest ordynatorem oddziału dziecięcego więc chyba Oliwce nie zaszkodzi.

My tez trzymamay za Oliwke kciuki. Będzie dobrze.

A za to jutro my idziemy do lekarza, na szczepienie :( Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, za pierwszym razem było całkiem nieźle. Ale ten upał mnie dobija i jeszcze wycieczka na drugi koniec miasta...ufff Trzeba się wziąć w garść :)

Margarett To u was szczepią dzieci w takie upały.Mnie raz odesłali ze szczepienia do domu z powodu tych gorączek.Koleżanke moją już drugi ras odesłali bo powiedzieli że jest za duża tęperatura.

To się jutro okaże :) Ale Natalka miała przesunięte szczepienie i podejrzewam, że dłużej to tez juz tak nie można przesuwać.

Rozumiem Cię Margarett ale w taki upał nie chcą zaszczepić dziecka z tego powodu iż dziecko może znieść źle szczepienie i do tego ta wysoka teperatura na dworze.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry