reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U nas to jest łojotokowe zapalenie skóry. Po papce bardzo ładnie znika i jest już naprawdę bardzo mało krostek. A do mycia tylko przegotowana woda.

reklama
dori - a czy z twojej strony wymaga to jakichs wyrzeczen zywieniowych ??? i co to za papka do smarowania ??? pamietam ze to bylo cos robionego na zamowienie w aptece - ale moze pamietasz co nieco ze skladu tego ??? i czy to pediatra zdiagnozowal czy moze bylas u dermatologa ???

Zdiagnozował to pediatra. Papka przygotowana na zamówienie (5zł) skład jest napisany na butelce ale niestety dla mnie nie do odczytania. No i niestety wyrzeczenia zywieniowe też są - zakaz na mleko. Nie dopytałam lekarza dlaczego ale u marcówek jedna dziewczyna pisąła że jest to powiązane jakoś ze skazą białkową i pewnie dlatego.

a czy z takimi krostkami to od razu trzeba isc do dermatologa czy do rodzinnego pediatry???
zosi wyszlo wiecej i posmarowalam ja bephantenem - nie wiem czy dobrzez zrobilam!!
i zastanawim sie czy jutro zadzwonic i umowic sie na wizyte - ale wlsnie nie wiem czy od razu do dermatologa!!!??

Czarownica z krostkami to chyba lepiej iść do pediatry ale nie wiem więc nie radze. Karolinka jak na razie nie ma żadnych krostek i odpukać oby nie miała. Ma tylko taką lekutką ledwie zauważalną wysypkę pewnie po truskawkach (przedwczoraj wypiłam dosyć dużo koktajlu) ale lekarka nawet nic na to nie powiedziała więc to chyba nic takiego, może nawet nie zauwazyła.

A my dziś byliśmy na szczepieniu, mała bardzo płakała aż miała łezki w oczkach (i ja też) ale potem szybko się uspokoiła i długo spała (teraz też śpi już chyba ze 3 godziny) mam nadzieje że jej się nie poprzestawiało przez to szczepienie i będzie w nocy też spała.

czarownica - ja ide do pediatry - jak ona nic nie poradzi to postaram sie isc do dermatologa

u nas krosteczki staja sie powoli mniej szorstkie w dotyku,skorka zaczyna sie jej łuszczyc i nie zauwazylam by krostek bylo wiecej, widocznie ten krem pomaga.najgorsza ta łuszczaca sie skora na uszkach,nie wiem czy mam ja czyms smarowac czy tylko woda przemywac?

marta a jaki krem stosujesz ? i co to za krostki byly - co powiedziala pediatra ???

reklama
Idzia-ja stosuje krem diprobase,jest on na alergie.pediatra mowil ze mam ma alergie ale nie wiedzial na co,mowil ze gdyby byla to skaza bialkowa to mala mialaby zle kupki i problemy z przybieraniem na wadze, a moja pani od laktacji mowi ze czasem dzieci ze skaza nie chca ssac piersi lub jesli sa karmione butelka, to wypluwaja ja i takie tam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry