monisia1979
Fanka BB :)
bylasia,mam nadzieję,że jutrzejsza wizyta u chirurga Cię uspokoi i że u Małego to nic groźnego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czemu "ząbkami"? I czemu usunąć?bardzo możliwe, niektóre dzieci rodzą sie właśnie już z takimi "ząbkami "niestety trzeba usunąć chirurgicznie:-(
Monamelinka, spróbuj jakiś emolientów. Powinno pomóc. U mojej Wiktorii okazało się, że ma AZS i dlatego taka chropowata skóra się robi. Wystarczy teraz, że raz na jakiś czas się wykąpie w emoliencie i przechodzi. No i jak najczęściej nawilżać, ale nie oliwką tylko balsamami. Bardziej czerwone zazwyczaj są właśnie po kąpieli.
ja używam oliatum poniewaz moje dziecko jak się urodziło suchą skórę całą popękaną (od tego że bylo przenoszone )mam płyn do kąpieli i krem z tej firmy i jest ok .oliwki nie używamkurczę ja to zielona jestem dlaczego nie oliwka? ja właśnie oliwką smaruję małą po kąpieli, a buźkę kremuję kilka razy dziennie kremem bambino,
myślałam, żeby kupić do kąpieli oilatum-czy to prawda, że po tym nie ma potrzeby już stosować oliwkę? czy można myć tym też buzię? teraz buźkę myję przegotowaną wodą.
wiem, że to głupie pytania, no ale kurczę dziecię się urodziło bez dołączonej instrukcji obsługi