reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

nic jej sie nie stanie- maks mis ie napił ja mial 2 tygodnie chyba czy jakos tak i żyje:-p:-p

ja wogole nie uwazam na uszy, maks nawet to lubi, sam mi wygina głowe do tyłu bo chce miec zamoczoną po uszy:baffled: ale wogole jest dziwny - tak uwielbia kąpiel ,ze nawet jak sobie oczy pochlapie sam łapkami to sie smieje:sorry2::sorry2::sorry2: a najbardiej lubi mycie buzi:sorry2: cieszy sie przy tym jakby to byla najlepsza zabawa, nie mówiąc o tym przed kąpielą moze przez godzine wyc, bedac noszonym i wszystko inne przy nim robione- tylko wloysz do wanienki- cisza, albo raczej smiech tylko słychac:-D

:-D:-D:-D u nas dokładnie tak samo - wanienka i woda lekiem na całe zło :-D olga tez lubi miec pochlapaną buźkę

a co do uszu to juz kiedyś pisalam, jak byliśmy z Olga na badaniu słuchu w Centrum Zdrowia Dziecka w Wawie laryngolog zalecał taką higiene uszu, zeby podszas kapieli wzewać do uszek wodę i cały brud się wypłusze :confused: jakoś specjalnie tej metody nie stosujemy, podczas zabawy w wodzie i wygibasów Olgi nie ma możliwości, żeby nie pomoczyć uszu :tak::-) samo sie robi, ważne, żeby dobrze uszaka osuszyć

reklama
Ania tak się przyzwyczaiła do kąpania o stałej porze, że choćby usnęła to i tak koło 18 się obudzi (w Polsce też ją tak kąpaliśmy, czyli o19 polskiego czasu a o 18). Potrafi tak marudzić, jęczeć, żeby tylko ja myć. A jak widzi, że wszystko szykujemy to od razu zmęczenie jej przechodzi:-D:-D:-D

Ania tak się przyzwyczaiła do kąpania o stałej porze, że choćby usnęła to i tak koło 18 się obudzi (w Polsce też ją tak kąpaliśmy, czyli o19 polskiego czasu a o 18). Potrafi tak marudzić, jęczeć, żeby tylko ja myć. A jak widzi, że wszystko szykujemy to od razu zmęczenie jej przechodzi:-D:-D:-D

jak Bianka...jak jej nie wykąpię między 18-19 to jest nie do wytrzymania. Poza tym uwielbia wodę, a jak chlapie jej na twarz to tylko głośniej piszczy.

Ja też jakoś nie specjalnie uwazam. Mała na pewno troche je pomoczy, wiadomo- wierci się, kręci główką, odbija się nogami od wanienki;-) Ale potem wycieram i jest git:-D

Mam troszkę do nadrobienia.
Co do kupek i picia: kiedyś lekarka się mnie zapytała w ten sposób: czy zupą się pani napije? Dla maluchów mleko modyfikowane jest jak dla nas zupa, a wiadomo, że każdemu chce się pić. Więc przepajać, przepajać i jeszcze raz przepajać.
Co do napicia się wody z mydłem: bańki bańkami w trakcie bąków, ale zobacz jaki piękny zapach przy tym się rozsiewa ;-):-D:-D.
U nas uszka zawsze są mokre. Teraz nie zabraliśmy foczek na wyjazd i chłopcy kąpali się po prostu leżąc w wannie. Radochy co niemiara było, a chłopcy mieli praktycznie przykryte wodą uszka. Potem osuszanie i było git.

Karolinusia -pierdki z bańkami hehehe :-D:-D:-D:-D

Gemelo z tym zapachem to dałaś po... Filip już nie raz zaliczył "kufla" ale nic mu nie było:-D

Co do uszek, nasza położna zaraz po porodzie powiedziała nam tak: są dwie techniki,jedni moczą uszka,drudzy rodzice nie. My moczymy od samego początku i jest ok.

Młodego kąpiemy teraz o 21, śpi potem /nie zawsze/ ale b. często całą noc, a jak go kąpałam 19:30 to pospał 1,5 godz a potem był koncert do 1 w nocy....

My przy kąpieli zawsze mamy mokre uszy, kiedyś czytałam w jakimś piśmie dla kobiet ciężarnych że nawwet lepiej moczyć bo później maluch nie będzie miał problemu z basenem czy nawet zwykłym myciem.

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluchy też często mają czkawkę?? Adaś jak gada do siebie albo jak go rozśmieszam zaraz ma czkawkę. Średnio kilka razy na dzień.

Do góry