reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Ja mialam zalecone aby podawac Malemu Dicoflor i szczerze mowiac po 10dniach podawania(ze dwa razy nie udalo mi sie podac i musialam wylac z mlekiem) nie widze zeby cos sie zmienilo, moze mniej pierdzi;)ale nadaal prezy sie i postekuje przy kupie kilka minut...
Wiec Weronka niby nic na opakowaniu nie pisze czy jest odgazowujacy ale moj Synek jakby mniej bakow puszcza czyli chyba az tak sie gazy nie zbieraja...
A wlasnie. czy wasze Maluchy tez tak postekuja jakby im cos nie tak bylo? Moj Maly tak robi i nie wiem czy to normalne czy cos mu nie pasuje...

reklama
gosha pisze:
właśnie miałam tu pisać że mój walil ponad 2 tyg zielone wodniste kupy... zmieniłam trochę jadłospis i nic. Więc parę dni temu kupiłam dicoflor i mu daje, od razu poprawe widać. I już kolek prawie nie ma, czasem go brzuch zaboli ale to i tak luksus w porównaniu z tym co było. Ciekawa jestem czy to probiotyk tak zadziałał czy po prostu chłopak dorósł W każdym razie te kropelki bobotic to u dupe rozbić, nic nie pomagają
Ha. A u mnie zielona kupa wyskoczyła po rozpoczęciu podawania Dicofloru :-D.

Agnes, weronka, Dicoflor nie ma za zadanie odgazowywać czy pomagać w robieniu kup. To po prostu probiotyk, działa osłonowo i utrzymuje w porządku równowagę flory jelitowej. A dopiero to może powodować złagodzenie problemów z trawieniem u Maluszków.
weronka, dla małych dzieci są kropelki Dicoflor. Buteleczka kosztuje w granicach 30 zł.

Powinniśmy zrobić wątek "Osiągnięcia maluszków" :) Bo nie wiem, gdzie się pochwalić tym, że Drobina zaczęła pełzać ;) Od dawna już się nogami od ziemi odbija i parę razy prawie spadła z przewijaka, a dziś obróciła się w łóżeczku o 90 stopni i przekulała się przez pół materaca. Obudziliśmy się z widokiem jej wielkich policzków tuż przy twarzy ;)

irisson, no ale co ja mam zrobić? Kłądę ja na brzuchu do spania, wracam do pokoju po paru minutach, a ta już w innym miejscu. Albo jak ją trzymam na brzuchu to z całej siły odbija na nogach od mojego brzucha żeby wstać, to samo było dziś u neurologa.

nie no sama nie wiem, ale wydaje mi się że to strasznie szybko :sorry: ale może to moje takie leniwe i mi się wydaje, ze to szybko strasznie :tak: a co Ci ten neurolog powiedział? dobrze główkę trzyma na ten miesiąc?

Tak zadziera, aż za bardzo obraca, ustała na nóżkach z prostą głową. Chyba powinna się bardziej już śmiać, ale to chyba kwestia indywidualna więc STARAM się nie stresować. Ona też przesypia 3/4 dnia więc nie ma też tylu okazji do śmiechu, ale do dr się uśmiechnęła.

E... Franek tak pełzał jakoś od początku 2 mies. - i na brzuchu, i na plecach. Moim zdaniem to kwestia nóg - jak silne, to się dziecko odbije i rusza w świat ;)

reklama
mój też jak go zostawie na macie to ledwo odwróce głowę a ten leży poza;-) ale ja tego nie uznaje za pełzanie, dla mnie to jak będzie świadomie się przesuwał z miejsca w miejsca to tak, a teraz to taka konsekwencja zbytniego wiercenia sie:-p
Ale i tak uważam że Tymek to leń, Majka jak miała 1miesiąc i 3dni to się obracała z pleców na brzuch, parę dni później na odwrót. A ten grubas nic, dopiero co zaczął głowę trzymać na brzuchu ładnie pod kątem 45st. Na wprost to będzie to będzie patrzył za hoho, biorąc pod uwagę że ostatnie dni i noce tylko śpi i je;-)

A nowy temat to bardzi fajny pomysł, gdzieś się musimy chwalić tymi brzdącami kochanymi

Do góry