reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Weronka, Natalia urodziła się 11 lutego i niedługo później z nią wychodziłam, nigdy nie użyłam tego pokrycia :p i teraz też jakoś mi to do głowy nie przyszło, nie wiem czy w ogóle będę zakładać, chyba że na padający śnieg :) na razie cienki kocyk, później gruby kocyk, na razie na chłodniejszą pogodę ubrałabym body i śpiochy, na górę jakąś bluzę z kapturem, i na to kocyk, i czapeczka nie za gruba, i tyle. chodzę w chuście, ubieram jej body z długim rękawem i półśpiochy lub rajstopy plus skarpety, i czapka (w sklepie itp bez czapki). tak ją przekładam do auta do fotelika
ostatnio nas zlało - miałam ją w chuście tak właśnie ubraną i pod cienką przeciwdeszczową kurtką, cały spacer kropiło a na koniec szłam w deszczu (pchając wózek z Natalią, pod górkę) z 20 min, pod koniec już ulewa ostra była. tak nas przemoczyło że Hania miała całe ręce - rękawy mokre, połowę pleców, czapeczkę. ale na to chusta, trzy warstwy, częściowo sucha, kurtka (zapięta tak że Hania była cała schowana). Była cała cieplutka, w domu zaraz ją przebrałam, absolutnie nic jej od tego nie było :)
acha, a Natalia suchutka pod folią w wózku przespała cały spacer - jak nigdy nie śpi na spacerze - tak ją chyba ten pokrowiec uśpił :p

Ostatnia edycja:
reklama
Weronkazz u nas temp kolo 13 ale slonecznie i ja Mala ubralam w takie cos podobnego do lekkiego polarowego pajacyka, a pod spodem normalnie koszulka i leginsy. Wczoraj polarek z kapturkiem i spodenki. I jeszcze nie zakladam tego pokrowca na gondole tylko kocyk. Jak deszczowo to tylko ten pokrowiec od deszczu i jest akurat moim zdaniem.

To ja nie wiem jak będę ubierać swojego zmarzlaka zimą,bo teraz ubieram ją w: body krótki rękaw,kaftanik,śpiochy,pajac polarowy i kurteczka polarowa i skarpety grubeee:-Dmało tego to w wózku ma polarowy wkład niby na zimę,ale ja już jej go włożyłam i jest nakryta kocykiem i czasami zakładam to zakrycie od gondoli jak jest bardzo zimno,a mała i tak często ma zimny nosek,a już na pewno nie jest przegrzana.:sorry::confused2::confused2:to co my zrobimy jak przyjdą mrozy?:no:

Widzę, że ubieracie dzieciaki bardzo różnie :)

Moje ma body plus spioszki na to polarkowy pajacyk i leży pod polarowym kocykiem, wczoraj jak tak wiało to założyłam tę osłonkę na gondolę :)
co do temperatury to ja sprawdzam na karku, ale w sumie nie wiem, jak to jest, bo lekarka w szpitalu mówiła by ubrać grubiej jak miał zimne łapki, a myślałam, że łapki u takiego Maluszka mogą być chłodnawe, jak Wy sprawdzacie ciepło?

edit: no właśnie Weronkazz też się zaczęłam zastanawiać :D

Weronika ja zakrywam, bo u nas mocno wieje, moje też zmarzluch, zawsze ma ciepłe body, pajac, kaftanik, skarpety i czapala ciepła :tak: na dzisiaj bo jest około 15st. mam ciepły kombinezon polarowy, a wczoraj na all znalazłam taki fajny śpiworek do wózka-samochodu kombinezon.jpg

reklama
Do góry