reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
dzag Agnes Asia ja też odkładam Olę dopiero jak zaśnie snem kamiennym. ;-)
Dzag myślę że Tymek odpuścił bo mu po prostu układ pokarmowy dojrzał.
Dzag myślę że Tymek odpuścił bo mu po prostu układ pokarmowy dojrzał.
Dziewczyny zaczęłam dziś pracować nad nawiązaniem kontaktu z moim dzieckiem, grzechotki, dźwięki te sprawy. Zauważyłam, że bardzo rzadko w sumie prawie nigdy nie patrzy nam w oczy jak ją trzymamy na rękach albo na kolanach, czy Wasze dzieci też tak mają?
Asia a jak cycek dajesz? moja się gapi, ogólnie wczoraj wyjęłam już fotelik, bo się drze jak jest aktywna a nie jest na rączkach, strasznie ciekawska jest, no i kieruje wzrok za dźwiękiem, jeszcze w spóźnionym tempie, ale Laurę słucha
asia, mój Tymek jak miał miesiąc to już patrzył na moją twarz jak opierałam go o uda i tak sobie siedział a ja do niego głupoty pociskałam (dobrze że te dzieci takie nieświadome jeszcze ). No i przy karmieniu piersią też patrzył. Nie wiem czy miesięczne dziecko tak powinno czy nie... Chociaż... chyba tak, skoro dziecko pierwsze świadome uśmiechy "powinno" sadzić między 6 a 8 tygodniem (jak to ewa napisała: mój Tymek o tym nie wiedział i zaczął później ). A u Was już 5, tak? No cóż... nie zmusisz dziecka na siłę. Może ona troszkę później zacznie. A póki co róbcie jej śmieszne miny i mówcie do niej dodając dziwne, ale nie straszące, dźwięki :-).
kakakarolina, no też mi się tak wydaje. Bo nic szczególnego nie zrobiłam, a te największe problemy przeszły. Ufff. Oby forever...
kakakarolina, no też mi się tak wydaje. Bo nic szczególnego nie zrobiłam, a te największe problemy przeszły. Ufff. Oby forever...
Ostatnia edycja:
Nie tak ogólnie, jak cycek daje to zassysa z zamkniętymi oczyma. M wyczytał w pierwszy rok życia dziecka, że po pierwszym m - cu mu umieć na chwilę zatrzymać wzrok na twarzy i to umie, ale dziś teściowa powiedziała, że powinna się już do nas uśmiechać i zasiała mój niepokój. Powiedziała, że jutro zbada ją neurologicznie, no i my teraz się martwimy.
W ogóle to cały czas chce jeść, mam już dość, cycki mnie bolą
W ogóle to cały czas chce jeść, mam już dość, cycki mnie bolą
Ostatnia edycja:
Asioooo, weź kochana pod uwagę, że Twoja teściowa oprócz tego że jest babcią, to jest też kolejnym lekarzem . Ja to cały czas przerabiam. Dziecko powinno się zacząć świadomie śmiać między 6 a 8 tygodniem, a mój Tymek figa!! Dopiero po 8 tygodniu zaczął tylko oczkami się śmiać, a dopiero od kilku dni uśmiecha się świadomie (ma teraz 9 i pół tygodnia). Sama wiem, że to oczekiwanie było stresujące, szczególnie że co chwilę lekarz jakiś pytał, czy on się już do nas uśmiecha i mnie nakręcał jeden z drugim... Ale doczekałam się :-). Nie pozwól teściowej zasiać paniki.
Asia moja Laura też się jakoś śmiała dopiero pod koniec 2 miesiąca, albo nawet później, Nina już widzę, że jest inna, bardziej pogodna, spokojna, więc może będzie się szybciej uśmiechać, spokojnie daj Młodej czas
reklama
Olga RaQ
Fanka BB :)
moja Natalia też późno się uśmiechała, miała ponad dwa miesiące, ja nie wczytywałam się w to kiedy co dziecko powinno więc zupełnie się niczym nie stresowałam tak jest zresztą do teraz.
tak samo bardzo późno zaczęła się śmiać na głos, oglądałam sobie na YT filmiki jak słodkie bobasy zanoszą się takim dźwięcznym śmiechem i zastanawiałam się kiedy moja tak będzie - musiałam czekać długo, a jej pierwsze głośne śmiechy brzmiały jak w tej kreskówce Beavis & Butthead
tak samo bardzo późno zaczęła się śmiać na głos, oglądałam sobie na YT filmiki jak słodkie bobasy zanoszą się takim dźwięcznym śmiechem i zastanawiałam się kiedy moja tak będzie - musiałam czekać długo, a jej pierwsze głośne śmiechy brzmiały jak w tej kreskówce Beavis & Butthead
Podziel się: