Olga RaQ
Fanka BB :)
powiedzcie mi, czy Wasze dzieci mają smoczki? moja stopniowo (wczoraj przez dzień, dziś przez dzień i teraz) zaczęła zasypiać tylko u mnie na rękach najlepiej z cycem, w tych sytuacjach nie była głodna bo już się z niej wylewało... no i ssała krótką chwilkę zaraz zasypiając... i nieraz próbowała ssać piąstkę, palce... dziś cały dzień miała problem z zaśnięciem. no i teraz już się kilka razy wybudziła po tym jak zasnęła mi na rękach przy cycu i ją delikatnie odkładałam, i... dałam jej smoczek. zassała się momentalnie i zasnęła w dużym pokoju na kanapie. zaniosłam ją do sypialni, odłożyłam i śpi.
Natalia nie miała smoczka, nie chciała, próbowaliśmy różne i nic. za to do teraz ssie kciuki. ale czuję się jakbym zrobiła coś złego dając Hani smoczka... smoczek chyba jest ok? dzieci są różne i niektóre tego potrzebują? chyba lepiej tak niż usypiać ją cyckiem i odkładać jak najdelikatniej po czym ona się znów budzi? a może za szybko jej dałam, może trzeba było jeszcze próbować bez? co o tym myślicie..?
Natalia nie miała smoczka, nie chciała, próbowaliśmy różne i nic. za to do teraz ssie kciuki. ale czuję się jakbym zrobiła coś złego dając Hani smoczka... smoczek chyba jest ok? dzieci są różne i niektóre tego potrzebują? chyba lepiej tak niż usypiać ją cyckiem i odkładać jak najdelikatniej po czym ona się znów budzi? a może za szybko jej dałam, może trzeba było jeszcze próbować bez? co o tym myślicie..?
Ostatnia edycja: