reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

U nas pępek całkowicie zagojony,;-)
Moja Zaba też "charczy" nawet wczoraj pytaliśmy się oto dr, mówiła żeby się nie martwic jedynie obserwowac czy sie coś nie dzieje wtedy. Bo u noworodków krtań się zapada i stad też takie dzwięki.
Buźkę my myjemy przegotowaną wodę, tak samo plecki po kąpieli bo jeszcze nam ten trądzik nie zszedł z plecków.

Dziewczyny te które używaja pieluch Pampers czy Wam tez sie ta cholerna siateczka przykleja do pupy czy tylko Nam? My dostalismy 3 kartony tych pieluch ale jestem gotowa je wypieprzyc bo mnie tak ta siatka wkurza:angry::angry:

reklama
My też używamy pampersów ale nam się nic do pupy nie przykleja. No i przerzuciliśmy się na 2. Na początku myślałam że będą za duże i będę dokupowała 1, bo już mi się skończyły, ale zauważyłam że przy 1 Tymkowi odbijała się ta "firanka" boczna na nóżkach tak jakby były za ciasne. Przy 2 nic się nie dzieje, kupa bokami nie wylatuje więc chyba jest ok. Próbowaliśmy też Huggisów bo mieliśmy jakieś próbki, ale wydają mi się mniej chłonne. Mam jeszcze paczkę tych nowych pieluszek z rossmana też 2, ale jak je wyjęłam to stwierdziłam że są jeszcze większe niż te 2 pampersa no więc nie zakładałam ich jeszcze bo będą za duże. Ja na razie jestem zadowolona z pampersów. I jakoś tak ładnie pachną. Ale ktoś już o tym kiedyś pisał.

Mnie w Dadach brakuje tylko większej firanki w środku... Tego szkoda. Poza tym super są. Ale najlepiej sprawdza mi się stan pieluchy w Huggies. Przez śpioszki chwycę i jak jest pełny to od razu czuć ją taką miękką, napęczniałą. Z innymi tak nie ma.

u mnie w każdej kupa jest, mam jedną pieluchę na dobę bez kupy, Laura robiła jedną na dzień jak była na mm, a tu na cycu to ma takie wypróżnienie, że szok :szok:

kurcze irisson to Ty jednak karmisz piersią !
no co Ty natasszka ja uwielbiam tę siatkę na pampersach, jeśli ich nie ścierpisz to mogę odkupić tylko taniej, bo my teraz używamy dady, dobra jest, ale pampersy i tak wolę, jednak są za drogie dla nas

Witam! Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieciaków ma przepuklinę pępkową? Moja mała ma i jeden lekarz kazał czekać a inny zakleić plasterkiem. I kogo tu słuchać? Czytałam różne opinie i nie wiem czy dobrze zrobiłam, że zdecydowałam się zakleić.

reklama
nesiaa, u nas ładnie odpadł wiec nie pomoge...

nataszka, mi kolezanka kilka dni temu oddała paczke pampersów newbornów...i u nas tez siateczka sie przykleja:baffled: wiec sie strasznie ciesze ze ich nie kupowalam...

dzag, a te huggiesy daja rade trzymac te kupy rzadkie? moze bym ich sprobowala ... bo w dadach jak jestesmy to ciagle jakies male plamy kupy na ubrankach i wszedzie znajduje...

Do góry