reklama
Ja zapominam o smarowaniu, więc tylko w kąpieli coś tam się natłuszcza, ale buźka już jest idealna, jeszcze tylko ręce i nogi zostały suche. Ale to też przejdzie - Franek miał to samo i z tego, co pamiętam, to go niczym nie smarowaliśmy. Tylko u niego nie było tak widać, bo to była zimna i był prawie non stop w pełnym rynsztunku ubraniowym
LeRemi
Fanka BB :)
Ewa ja nic nie uzywam do pepka i moze dlatego tak smierdzialo. Ale co tam, jeden gora dwa dni smrodku z calych 6 zanim pepek odpadl,ja sie ciesze ze szybbko poszlo.
Ja Olivie kapie w Oilatum i skote ma aksamitna,ale tez nie miala specjalnie suchej jak sie urodzila. Za to Remik mial miejscami sucha i smarowalam czym mozna tylko i nic nie pomagalo,przeszlo samo z czasem.
Ja mam pytanie z innej beki : czy waszym dzieciaczkom burczy mocno w brzuszkach podczas karmienia? Ja na noc cycuje mala na lezaco i wtedy jej strasznie burczy w brzusiu, przy okazji czesto ida salwy bakow Maja wasze dzieci cos takiego?
Ja Olivie kapie w Oilatum i skote ma aksamitna,ale tez nie miala specjalnie suchej jak sie urodzila. Za to Remik mial miejscami sucha i smarowalam czym mozna tylko i nic nie pomagalo,przeszlo samo z czasem.
Ja mam pytanie z innej beki : czy waszym dzieciaczkom burczy mocno w brzuszkach podczas karmienia? Ja na noc cycuje mala na lezaco i wtedy jej strasznie burczy w brzusiu, przy okazji czesto ida salwy bakow Maja wasze dzieci cos takiego?
Agnes92
My dalej spirytusem traktujemy pepek i nadal sie trzyma choc juz cos tam sie rusza wiec moze niebawem odpadnie.
Sucha skore Maly tez mial na boczkach i stopkach, teraz zostalo troszke na stopkach jeszcze.Kapiemy go w Oilanie i samrujemy oliwka Bambino.
Mojemy nie burczy ale za to tak smiesznie steka przy karmieniu, czasem to jak nucenie jakies czy spiewanie brzmi Popierdywac czasem tez lubi
Sucha skore Maly tez mial na boczkach i stopkach, teraz zostalo troszke na stopkach jeszcze.Kapiemy go w Oilanie i samrujemy oliwka Bambino.
Mojemy nie burczy ale za to tak smiesznie steka przy karmieniu, czasem to jak nucenie jakies czy spiewanie brzmi Popierdywac czasem tez lubi
Jest możliwe, żeby mojemu Tymkowi zaczynała się już robić ciemieniucha (ma 1 miesiąc i 3 tygodnie)? Od kilku dni jakby miał łupież. Takie pojedyncze suche kawałki skórki we włosach ma.
W ogóle jak można zapobiec ciemieniusze? O ile w ogóle się da...
W ogóle jak można zapobiec ciemieniusze? O ile w ogóle się da...
cornelka
Dzag - Rozgrzać oliwkę i wmasować w skórę główkę, waciki, gazy czy płatki namoczyć w oliwcę i nałożyć na główkę i to wszystko przykryć czapeczką. Po dwóch godzinach wyczesać pierwszą warstwę i do kąpieli z maluchem :-) Tak przez trzy dni, dzień przerwy i znów trzy dni i powinno przejść.
Nie stosowałam więc nie wiem czy rzeczywiście skuteczne
U nas małemu schodzi skórka na brwiach i troszkę na czole, ponoć to też taka ciemieniuszka, na razie smaruję tylko delikatnie rozgrzaną oliwką, bo powyższego tak blisko oczek nie zastosuję. Macie na to jakiś sprawdzony sposób?
Nie stosowałam więc nie wiem czy rzeczywiście skuteczne
U nas małemu schodzi skórka na brwiach i troszkę na czole, ponoć to też taka ciemieniuszka, na razie smaruję tylko delikatnie rozgrzaną oliwką, bo powyższego tak blisko oczek nie zastosuję. Macie na to jakiś sprawdzony sposób?
Ostatnia edycja:
Agnes92
Dzag w szkole rodzenia uczyli ,aby po kazdej kapieli nasmarowac glowke oliwka i szczotka z naturalnego wlosia masowac robiac takie kolka po bokach ,z tylu i po srodku A w ciagu dnia mozna na sucho taki masaz robic aby poprawic krazenie. Ja tak robie codziennie i narazie ladna glowke ma
Niestety nie wiem co zrobic ze schodzaca skorka na czole...Masowanie szczotka napewno odpada ...innego sposobu nie znam
Niestety nie wiem co zrobic ze schodzaca skorka na czole...Masowanie szczotka napewno odpada ...innego sposobu nie znam
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny, wypróbujemy.
cornelka, mojemu Tymkowi też praktycznie od początku łuszczyła się skóra na brwiach. Mówili, żeby z tym nic nie robić, bo to dość częste u Maluszków. Potem pielęgniarka i położna radziły smarować Linomagiem. Kilka razy posmarowałam, ale nie schodziło i tak. Teraz Bąbel ma takie strupki w miejscu brwi, takie żółtawe. Nie ruszam tego, nie zdrapuję, zobaczę co się z tym dalej stanie.
cornelka, mojemu Tymkowi też praktycznie od początku łuszczyła się skóra na brwiach. Mówili, żeby z tym nic nie robić, bo to dość częste u Maluszków. Potem pielęgniarka i położna radziły smarować Linomagiem. Kilka razy posmarowałam, ale nie schodziło i tak. Teraz Bąbel ma takie strupki w miejscu brwi, takie żółtawe. Nie ruszam tego, nie zdrapuję, zobaczę co się z tym dalej stanie.
Podziel się: