No ,a my niestety jutro idziemy pod lampy:-( Poziom bilirubiny jest na takim samym poziomie 200 od tyg, a nawet ciu większy. Oczywiści na Ujastek nas olali, że to norma, ale moja teściowa i jej znajomi twierdzą że to nie jest dobry wynik jak na 15 dobę:-( Jutro mają nas przyjąć do szpitala razem i zrobić jej szeroką diagnostykę: morfologie, próby wątrobowe, czy aby nie ma konfliktu u nas w podgrupach (ja ma O, M ma B) i jakieś krwinki się nie rozpadają. W każdym razie idziemy na oddział do koleżanki teściowej jutro na 8. Trzymajcie kciuki, żeby to była tylko fizjologa. Na wszelki wypadek zakupiłam dwie Medele Calmy, te imitujące odruch ssania jak mi każą dziecko odstawić no i laktator wezmę. Prosimy o kciuki.
reklama
Summerbaby
Fanka BB :)
Asia, trzymamy kciuki!!!!! Wiem jak sie martwisz... robiłaś badanie krwi czy to wynik na skórze?
Robiliśmy dwa razy bilirubinę, skórę ma jaśniejszą ale białkówki nadal żółte. A jak Bruno? mam nadzieje, że to tylko fizjologiczna żółtaczka, a jak dziecko zachowuje się pod taką lampą? płacze? W szpitalu gdzie rodziłąm nas w ogóle olali chociaż już przy wypisie mówiłam, że żółta jest
Summerbaby
Fanka BB :)
Asia, ja też się dzisiaj martwię bo Bruno znowu śpi i nie chce się rozbudzić..... lampy znoszą super - o to się nie martw! leżą sobie w okularach i się opalają, jest im ciepło i dobrze! jutro mam wizytę położnej, niech oceni jego kolor bo ja nie jestem obiektywna. W szpitalu robili mu mocz i pełną morfologię i wyszło wszystko b dobrze. Asia, i tak masz szczęście że Was orzyjmą na oddział, to nie jest takie proste wbrew pozorom. Będzie dobrze, nasze kciuki zaciśnięte, odzywaj się!
Mala.di, dzieciaki mają jeszcze teraz małe żołądki i mogą chcieć jeść często. Rzadko się zdarza taki, co je "książkowo" - co 3 godziny. To się niedługo unormuje, nie martw się
Asia, trzymajcie się dzielnie! Pod lampami dziecku jest dobrze - cieplutko i miło A potem wychodzi opalone jakby było na wczasach w ciepłych krajach
Dziwię się, że na Ujastku Was nie zatrzymali... Franka przyjęli od razu na oddział jak wróciliśmy na kontrolę po 2 dniach. Ale on miał bil. 300.
Asia, trzymajcie się dzielnie! Pod lampami dziecku jest dobrze - cieplutko i miło A potem wychodzi opalone jakby było na wczasach w ciepłych krajach
Dziwię się, że na Ujastku Was nie zatrzymali... Franka przyjęli od razu na oddział jak wróciliśmy na kontrolę po 2 dniach. Ale on miał bil. 300.
ewa, nie niestety jeszcze babka była zła, że jej przeszkadzam i dzwonie z wynikiem. A tu nie chodzi o poziom, ale o to, że mamy 15 dobę i bilirubina rośnie, a nie spada.
Summerbaby, przykre, bo z ulicy to by nas na oddział nie przyjęli, ale teściowa jest pediatrą więc wiadomo. Podobno jak będą ją naświetlać do soboty to mogę tam zostać, spakowałam torbę i już się denerwuję:-(
Summerbaby, przykre, bo z ulicy to by nas na oddział nie przyjęli, ale teściowa jest pediatrą więc wiadomo. Podobno jak będą ją naświetlać do soboty to mogę tam zostać, spakowałam torbę i już się denerwuję:-(
Asia mój Bruno tez ma białka zółtawe... nie robiłam mu badań położna stwierdziła ze nie trzeba...
a my mamy 3dzien ten trądzik niemowlęcy.. dziewczynki tez miały... Mały wygląda okropnie, ale wiem ze to przejdzie za jakis czas.. używam octaniseptu, psikam sobie na palec i saruje Małemu buźke i bródke
nam pępuszek juz odpadł, równo po 2tyg po porodzie..
a my mamy 3dzien ten trądzik niemowlęcy.. dziewczynki tez miały... Mały wygląda okropnie, ale wiem ze to przejdzie za jakis czas.. używam octaniseptu, psikam sobie na palec i saruje Małemu buźke i bródke
nam pępuszek juz odpadł, równo po 2tyg po porodzie..
M
milionka
Gość
asia trzymam mocno kciuki!
reklama
Nasza położna mówi, żeby na białka oczu nie patrzeć, bo z nich najdłużej zażółcenie schodzi. Nawet jak dziecko pod lampą, to na oczach ma opaskę i białka po kuracji jeszcze żółtawe zostają. Przynajmniej Franek tak miał.
A u nas pępek jeszcze twardo siedzi...:/ A tu 3 tydzień się kończy. Uparty jakiś :/
A u nas pępek jeszcze twardo siedzi...:/ A tu 3 tydzień się kończy. Uparty jakiś :/
Podziel się: