Agnes92, a czemu nie chcesz smarować pupy? Według mnie lepiej zapobiegać niż leczyć. Chyba, że jak katjusza, będziesz wietrzyła synka przez większość dnia . Ja używam Linomagu Bobo A+E. Taka maść w słoiczku, bardzo bardzo wydajna. Linomag maść (taka w tubce, żelowa) też jest ponoć dobra, używałam na początku, ale jakoś szybciej schodzi. Teraz używam jej tylko na wysuszone miejsca na skórze.
A ja bym chciała, żeby Tymek w końcu trochę pospał :-(. W nocy nie jest najgorzej. Ze 2 godzinki pośpi. Ale w dzień bywa różnie, a dzisiaj to tragedia . Co 20 minut się budzi i się drze. Nie spał dzisiaj ciągiem dłużej niż 40 minut.
Bekanie dla mojego Tymka to też nie lada wysiłek . Nawet jak mu się odbeknie po jakimś kwadransie trzymania w pionie, to potem, przez sen, budzi się i jęczy, bo kolejne bekanie idzie. Nawet po trzech kwadransach . Jak go szybko nie podniosę to mu się sporo ulewa. Nie potrafi bekać na boczku. I nie ważne czy po piersi czy po butli – zawsze musi bekać. Więc chyba teoria niezapowietrzania się przy piersi nie u wszystkich dzieci działa .”asia.85” pisze:A mojej się nie chce w ogóle odbijać, w nocy M nosił ale zanim odbiło się delikatnie pół h to już bīla rozbudzona i znów przystawiałam. Położna mi powiedziała, żeby nie robić tego w nocy tylko położyć na boczku w razie czego, że dzieci na cycu nie łapią tyle powietrza i nie zawsze się im odbije. Jak jest u Was? Moja też tylko śpii i je, albo się rozgląda kilka minut po pokoju i znów śpi
A ja bym chciała, żeby Tymek w końcu trochę pospał :-(. W nocy nie jest najgorzej. Ze 2 godzinki pośpi. Ale w dzień bywa różnie, a dzisiaj to tragedia . Co 20 minut się budzi i się drze. Nie spał dzisiaj ciągiem dłużej niż 40 minut.
Ostatnia edycja: