reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

No ja lubię jak jest chłodno, ale mój M bardzo boi się o córeczkę i w nocy zamknął okno to się dusiliśmy. Boję się tak rozebrać do rosołu bo kichanie tylko i się trochę stresuję. Dziś jedziemy na spacer o 19 na Błonia i będzie w pajacu i wezmę lekki kocyk tylko czy przykrywać czy nie. Dziewczyny z Krakowa - Katjusza, Ewa Wy wiecie jak u nas dziś pogoda, doradźcie;-)
No a czapeczka w taką pogodę to dla mnie jakieś nieporozumienie.
U nas sterylnie nie będzie bo mamy psa, wczoraj zdjął Uli skarpetkę z nogi i leciał żeby go gonić:-D

reklama
Asia, koc weź, bo pod wieczór może się zrobić chłodno. Ale nie przykrywaj od razu ;) Na Błoniach może wiać trochę, chociaż gondola sama w sobie też od wiatru chroni.

Fajnie macie z wieczornymi spacerami - u nas o 19 Franek już je kolację i powoli się zbiera do mycia, więc nigdzie już nie idziemy. W te upały tylko rano na spacery wychodzimy :/

no u mnie to raczej zimny chów, hehehhe, tak przynajmniej planuje. cos mi sie wydaje ze mamy narodowa tendencje do przegrzewania maluszkow, slyszalam ze na wyspach one z bosymi stopkami i raczkami cale lato, ktore absolutnie nie jest tam zbyt gorace... i zyja, zadowolone i zahartowane. moja znajoma byla ostatnio w szkocji i wrocila w szoku, ze wszystkie laski tam w balerinach na gole stopy smigaja, a temperatura 15 stopni... widac od malego przyzwyczajone ;)
masz calkowira racje,czy deszcz czy nie dziecki z golymi nozkami i zyja i pewnie sa zdrowsze niz nie jedno cieplej poubierane.Ja staram sie wyposrodkowac z ubiorem,no ale przy 15 stopniach to skarpetki zakladam

Dziewczyny, mamy większych córek - mam pytanko
Moja Hania ma jakiś problem z cipeczką - tzn jest tam czerwono - na zewnątrz nie widać ale jak się rozchyli trochę to jest czerwona i mówi że ją boli. A dziś wyczułam taki rybi zapach...
Nie wiem czym to smarować. Generalnie nie myjemy tam jakoś super dokładnie bo ona szaleje w wodzie i nie bardzo jest jak. To jest raczej takie przepłukanie. Pieluch nie nosi, tylko w nocy ma pieluchę ale często wstaje już sucha. Posmarowałam dziś alantanem.

Nie wiem czy powinnam może coś dodawać do wody, czy myć jakimś preparatem czy coś innego jeszcze? Jak wy sobie radzicie?

Nie chcę też jakoś ingerować na siłę bo o już przecież duża dziewczynka jest...

zylcia moje dziewczyny tez tak czasami mają... codziennie muszę je kąpać i dokładnie myć im sichy:-) używam dla nich płyn do higieny intymnej nawilżający z białego jelenia potem smaruje sudokremem..
teraz jak jest taki upał tak mają..
sprawdz czy nie ma przyciasnawych majtek

reklama
Sempe dzięki za pocieszającą odpowiedź. Majtki ma luźne - także to jest ok. Zastosuje się do twojej rady z tym białym jeleniem. A którego żelu dokładnie używacie?

Ostatnia edycja:
Do góry